Access Points

Reply
Occasional Contributor II
Posts: 16
Registered: ‎08-03-2009

AP105 with hard-core static IP

Recently I'm using Aruba 3200 controller with Aruba Os 5.0.0.1 and I'm install a Aruba AP105 into the network, first of it was running on Controller DHCP server and it was working fine after that i was trying to hard-core a static ip into the AP105 with disable DHCP server with below command;

setenv ipaddr
setenv netmask
setenv gateway
setenv serverip

Controller IP address:172.25.58.1 & AP 105 IP address : 172.25.58.2

However after i have config the static ip into Ap105 with using the console cable and it totally disconnect from my controller and i totally can't see the AP status.

Below is the Ap105 status:

APBoot 1.0.9.12 (build 22797)
Built: 2009-11-04 at 15:53:54

Model: AP-10x
CPU: AR7161 revision: A2
Clock: 680 MHz, DDR clock: 340 MHz, Bus clock: 170 MHz
DRAM: 128 MB
POST1: passed
Copy: done
Flash: 16 MB
PCI: scanning bus 0 ...
dev fn venID devID class rev MBAR0 MBAR1 MBAR2 MBAR3
00 00 168c 0029 00002 01 10000000 00000000 00000000 00000000
01 00 168c 0029 00002 01 10010000 00000000 00000000 00000000
Net: eth0
Radio: ar922x#0, ar922x#1

Hit to stop autoboot: 0
Checking image @ 0xbf100000

Image is signed; verifying checksum... passed
Signer Cert OK
Policy Cert OK
RSA signature verified.
ELF file is 32 bit
Loading .text @ 0x80e00000 (3216440 bytes)
Clearing .bss @ 0x81111440 (16 bytes)
Loading .data @ 0x81111450 (32 bytes)
## Starting application at 0x80e00000 ...
Uncompressing.............................
ü
Aruba Networks
ArubaOS Version 5.0.0.1 (build 24178 / label #24178)
Built by p4build@cyprus on 2010-05-18 at 16:32:04 PDT (gcc version 3.4.3)
Cache parity protection disabled
Using 340.000 MHz high precision timer. cycles_per_jiffy=680000
Memory: 123776k/131072k available (1617k kernel code, 7152k reserved, 447k data, 2508k init, 0k highmem)
available.
detected lzma initramfs
initramfs: LZMA lc=3,lp=0,pb=2,dictSize=8388608,origSize=13321216
LZMA initramfs by Ming-Ching Tiew ............................................................................................................................................................................................................
AR7100 GPIOC major 0
wdt: registered with refresh
Enabling Watchdog
Creating 1 MTD partitions on "ar7100-nor0":
0x00000000-0x01000000 : "flash"
i2c /dev entries driver
i2c-talisker: using default base 0x18040000
AD7416 driver probing for devices on AR7100 I2C
.
Starting Kernel SHA1 KAT ...Completed Kernel SHA1 KAT
Starting Kernel HMAC-SHA1 KAT ...Completed Kernel HMAC-SHA1 KAT
Starting Kernel DES KAT ...Completed Kernel DES KAT
Starting Kernel AES KAT ...Completed Kernel AES KAT

No panic info available
Testing TPM... Passed
<4>ag7100_mod: module license 'unspecified' taints kernel.
AG7100: Length per segment 512
AG7100: Max segments per packet 4
AG7100: Max tx descriptor count 400
AG7100: Max rx descriptor count 252
AG7100: fifo cfg 3 018001ff
AG7100CHH: Mac address for unit 0
AG7100CHH: 00:24:6c:c2:87:8f
ATHRF1: Port 0, Neg Success
ATHRF1: unit 0 phy addr 0 ATHRF1: reg0 0
AP xml model 39, num_radios 2 (jiffies 3464)
init_asap_mod: installation:0
radio 0: band 1 ant 0 max_ssid 8
radio 1: band 0 ant 0 max_ssid 8
asap_gre_init: ADDED GRE protocol c00bec84
setting bond0 as bridge child
setting gre0 as split child
USB not provisioned
Starting watchdog process...
Got all network params from APboag7100_ring_alloc Allocated 4800 at 0x86dc6000
ot env. Skippingag7100_ring_alloc Allocated 3024 at 0x87d93000
AG7100: cfg1 0xf cfg2 0x7014
DHCP
ATHRF1: Port 0, Neg Success
ATHRF1: unit 0 phy addr 0 ATHRF1: reg0 3100
AG7100: unit 0: phy not up carrier 1
Writing 4
172.25.58.2 255.255.255.0 172.25.58.1
Running ADP...Kernel watchdog refresh ended.
AG7100: unit 0 phy is up...RGMii 100Mbps full duplex
AG7100: pll reg 0x18050010: 0x1099 AG7100: cfg_1: 0x1ff0000
AG7100: cfg_2: 0x3ff
AG7100: cfg_3: 0x18001ff
AG7100: cfg_4: 0xffff
AG7100: cfg_5: 0x7ffef
AG7100: done cfg2 0x7115 ifctl 0x10000 miictrl 0x12
cat: /tmp/master: No such file or directory
Done. Master is
killall: nanny: no process killed
killall: sapd: no process killed
Sending SIGKILL to all processes.
Please stand by while rebooting the system.
Restarting system.

Any idea to solve this issue?
Aruba Employee
Posts: 455
Registered: ‎04-02-2007

Re: AP105 with hard-core static IP

Looks like it doesn't know where the master is:

cat: /tmp/master: No such file or directory
Done. Master is
killall: nanny: no process killed
killall: sapd: no process killed


From the console try a printenv, my guess is the server IP didn't take for some reason.

Out of curiosity, why are you hard coding these values?

-awl
Andy Logan, ACDX
Director, Strategic Account Solutions
Aruba Networks
Guru Elite
Posts: 21,566
Registered: ‎03-29-2007

setenv master

try setenv master 172.25.58.1
save

boot


Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor II
Posts: 16
Registered: ‎08-03-2009

Re: AP105 with hard-core static IP

Thanks, i have solve it by adding in the setenv master,,
Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: