Access Points

Reply
Occasional Contributor I
Posts: 5
Registered: ‎01-27-2010

AP61 not showing up in controller

Hi,

I have an AP61 that was prevoiusly installed. I cannot get it to register with the controller. I can see it picking up a dhcp address in the correct vlan and I can ping the AP.

lease 192.168.101.253 {
starts Tue Aug 17 13:46:19 2010
ends Wed Aug 18 01:46:19 2010
binding state active;
next binding state free;
hardware ethernet 00:24:6c:c6:81:ee;
uid "\001\000$l\306\201\356";

I cannot see it in the AP database

I have tried using AP wipe out flash ipaddress

this reboots the ap but I still cannot get it to register as an AP?

I am using ArubaOS (MODEL: Aruba650), Version 5.0.0.1

Any assistance or troubleshooting tips would be appreciated.

Regards

James
Aruba Employee
Posts: 455
Registered: ‎04-02-2007

Re: AP61 not showing up in controller

Is there any chance you've enabled CPsec and the AP is unauthorized? If so, check on the WebUI under Configuration > AP Installation > Campus AP Whitelist and you may see the AP there as unauthorized.

-awl
Andy Logan, ACDX
Director, Strategic Account Solutions
Aruba Networks
Occasional Contributor I
Posts: 5
Registered: ‎01-27-2010

Re: AP61 not showing up in controller

Thanks for the quick reply. I did check this but CPsec is not enabled and there are no AP's listed in the whitelist. I am thinking I may need to RMA the AP.

Cheers

James
Aruba Employee
Posts: 455
Registered: ‎04-02-2007

Re: AP61 not showing up in controller

You said you wiped out the IP, but did you actually purge the AP or just remove the IP? Purge using:

purgeenv
saveenv
boot

Also, when you said you pinged the AP, did you do that from your laptop or from the controller? How is the AP finding the controller?

You may need to call support, but I would start by purging the AP and double checking your boot environment...

-awl
Andy Logan, ACDX
Director, Strategic Account Solutions
Aruba Networks
Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: