Aruba Instant & Cloud Wi-Fi

Reply
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎05-26-2013

93 not working but linksys will.... Please help

I am relatively new to Aruba's but do have a couple 105's set up in my office that are working without a hitch. The problem I am having is at a customer's location. I am using one 93.  It will service 3-6 users and 1 Cisco wireless phone,  7921G.  The users are on one SSID 

with employee attributes and the phone is on a different SSID with a static vlan and voice attributes set.  All will connect and pass traffic but will eventually slow to nothing and some will drop. All users are within 30 feet.   I checked the controller and it shows very high noise and high utilization.  I tried all channels in 2.4 with the same results.   The thing I can not wrap my head around is, I can plug in their old linksys router and everyone stays connected without any speed degradation.   Any help is appreciated and please do not hesitate to ask questions. One last thing,  I plugged the 93 into my shop network and all was fine.  I even set up another network on my bench to separate it from the other Aruba's.   It is well within the range of my office AP's.  Even with all the 2.4 interference at my shop,  the 93 in question shows low noise and utilization.   Thanks in advance and sorry for any typos. 

Guru Elite
Posts: 20,577
Registered: ‎03-29-2007

Re: 93 not working but linksys will.... Please help

smcmahon,

 

-How many SSIDs do you have provisioned on the AP93?

- Do you have "Drop Broadcast and Multicast" enabled on the VirtualAP profile of both WLANs?

 



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

MVP
Posts: 138
Registered: ‎07-12-2012

Re: 93 not working but linksys will.... Please help

[ Edited ]

are you doing trunneled or split traffic ?

 

you could use some of the commands found here : http://community.arubanetworks.com/t5/Unified-Wired-Wireless-Access/Tutorial-Performing-a-Remote-WiFi-Survey-Jan14-Tutorial/m-p/130929

 

Just to see what you can see arround.

If you found my post helpful, please give kudos!
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎05-26-2013

Re: 93 not working but linksys will.... Please help

- 2 SSID's

- To be honest, I am not sure if it is enabled or disabled.  I'll have to verify when I get back to work on Monday.  I can tell you that everything was working on my bench before and after I installed the 93.  I was able to connect wirelessly to the AP with my laptop and with the phone.  Both were working and I was able to make a call on the wireless phone.

New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎05-26-2013

Re: 93 not working but linksys will.... Please help

Would having "Drop Broadcast and Multicast" disabled affect the wireless noise?

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: