Aruba Instant & Cloud Wi-Fi

Reply
Occasional Contributor II
Posts: 15
Registered: ‎01-15-2014

Access point IAP-104 to AP-104

can we convert IAP-104 to AP-104 and vise verse ? Does it requie console access to do it. How can it find controller if converted to AP.

Guru Elite
Posts: 8,182
Registered: ‎09-08-2010

Re: Access point IAP-104 to AP-104

[ Edited ]

You can convert the IAP to a regular campus AP inside the IAP GUI by going to Maintenance > Convert. You can input the master controller address. The AP will also use the normal master discovery methods like DHCP option 43, aruba-master hostname and ADP.

 

instant-to-campus.PNG

 

To convert the AP back to an IAP, you need to physically reset the AP with the reset button.

 

 


Tim Cappalli | Aruba ClearPass TME
@timcappalli | ACMX #367 / ACCX #480 / ACEAP / CWSP
MVP
Posts: 2,923
Registered: ‎10-25-2011

Re: Access point IAP-104 to AP-104

Tim there is no reset button on the 104, thats the rap3 or RAP155 as far i know!
You will need to consle the AP and do this on the apboot

To enter on the apboot

 

Have the AP 104, connect the console cable to the AP and then power it up

And then press enter  until you see the apboot

 

on the ap boot issue this command

 

clear os

purge env

save env

reset

 

And there you go you will have your ap back to IAP mode!

 

Cheers

Carlos

----------------------------------------------------
Product Manager - Aruba Networks
Alternetworks Corp
Guru Elite
Posts: 8,182
Registered: ‎09-08-2010

Re: Access point IAP-104 to AP-104

Ah, good catch. Was thinking of the 105.


Tim Cappalli | Aruba ClearPass TME
@timcappalli | ACMX #367 / ACCX #480 / ACEAP / CWSP
MVP
Posts: 2,923
Registered: ‎10-25-2011

Re: Access point IAP-104 to AP-104

But the 105 also does not have any reset button unless im missing it! =(

 

I do know that RAP 155 do have it and also the rap3 becasue i have seen it! and there is no console por on either of thos APS as well.

 

Cheers

Carlos

----------------------------------------------------
Product Manager - Aruba Networks
Alternetworks Corp
Guru Elite
Posts: 8,182
Registered: ‎09-08-2010

Re: Access point IAP-104 to AP-104

My IAP-105 has one. It's not labeled, but it's there.

 

iap-105.PNG


Tim Cappalli | Aruba ClearPass TME
@timcappalli | ACMX #367 / ACCX #480 / ACEAP / CWSP
MVP
Posts: 2,923
Registered: ‎10-25-2011

Re: Access point IAP-104 to AP-104

Like i said unless im missing it!!!! and i was missing it!

Guess 104 will have the same button then my bad! sorry Tim you wer right the whole time! :)

 

 

----------------------------------------------------
Product Manager - Aruba Networks
Alternetworks Corp
MVP
Posts: 1,408
Registered: ‎10-25-2011

Re: Access point IAP-104 to AP-104

All IAP models should have a reset button so you can convert back to IAP mode.
I know the 115 and 135 have it and 225
Pasquale Monardo | Senior Network Solutions Consultant
ACDX #420 | ACMP
[If you found my post helpful, please give kudos!]
Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: