Aruba Instant & Cloud Wi-Fi

Reply
Occasional Contributor II
Posts: 34
Registered: ‎12-12-2013

Airwave 7.7.7 and Iap225 on 4.001 Visual RF problems

As the title says Im using the newest version of both Airwave and Instant firmware. Visual RF show all client in one spot way off the map. When I select an AP and look at the radio is just says ERROR.   In the Visual RF logs im seeing "not defined in catalog" Errors. Any ideas how I can get this to work or am I going to have to wait for an update?

 

Alex 

MVP
Posts: 561
Registered: ‎11-28-2011

Re: Airwave 7.7.7 and Iap225 on 4.001 Visual RF problems

I would recommend logging this with the TAC. They may not even be aware of the issue?

Kudos appreciated, but I'm not hunting! (ACMX 104)
Moderator
Posts: 1,216
Registered: ‎10-16-2008

Re: Airwave 7.7.7 and Iap225 on 4.001 Visual RF problems

QA is working on reproducing.  In our setup, it was observed that after an hour, the status changed from 'error' to 'ok'.  Are you seeing the same in your setup?  If not, please send support a copy of /var/log/visualrf/visualrf.log for them to file a defect.

Rob Gin
Senior QA Engineer - Network Services
Aruba Networks, a Hewlett Packard Enterprise Company
Occasional Contributor II
Posts: 34
Registered: ‎12-12-2013

Re: Airwave 7.7.7 and Iap225 on 4.001 Visual RF problems

Thanks Rob,

 

I opened a case with Tac, I will send them the log. I left eveything configured over the weekend and its the same this morning as it was friday,

Moderator
Posts: 1,216
Registered: ‎10-16-2008

Re: Airwave 7.7.7 and Iap225 on 4.001 Visual RF problems

Closing the loop on this.  The actual issue is the TXpower value that VisualRF was trying to consume.  Support should have provided a patch and that should have resolved the issue.

Rob Gin
Senior QA Engineer - Network Services
Aruba Networks, a Hewlett Packard Enterprise Company
MVP
Posts: 701
Registered: ‎12-01-2010

Re: Airwave 7.7.7 and Iap225 on 4.001 Visual RF problems

I have the same issue in 7.7.7 and 6.2.1.0-3.4.0.0_39086

Screenshot - 12172013 - 05:18:08 PM.png

--Matthew

if I've helped, please give kudos
if I've provided a solution, please mark the solution so others can find it
Moderator
Posts: 1,216
Registered: ‎10-16-2008

Re: Airwave 7.7.7 and Iap225 on 4.001 Visual RF problems

Easy way to get the patch is to email support and ask for the patch to DE16539.  I'll attach the patch to the defect that way they'll have easy access.

Rob Gin
Senior QA Engineer - Network Services
Aruba Networks, a Hewlett Packard Enterprise Company
Occasional Contributor II
Posts: 34
Registered: ‎12-12-2013

Re: Airwave 7.7.7 and Iap225 on 4.001 Visual RF problems

Thanks rgin, that patch cleared it right up.  Im having some issues with location accuracy but hopefully getting my walls dialed in and RTLS enabled will take care of it.

 

Alex

MVP
Posts: 701
Registered: ‎12-01-2010

Re: Airwave 7.7.7 and Iap225 on 4.001 Visual RF problems

The patch fixed my issues as well. Not immediately though -- apparently VisualRF needed some time to discuss things with the iAPs.

Looked un-fixed right after restarting services, looks great this morning.

 

Thanks for the tip rgin!

--Matthew

if I've helped, please give kudos
if I've provided a solution, please mark the solution so others can find it
Occasional Contributor II
Posts: 34
Registered: ‎12-12-2013

Re: Airwave 7.7.7 and Iap225 on 4.001 Visual RF problems

msabin,  how is your location accuracy?  I have no erros on Visual RF itself but my clients still jump all over the place and are often way off the map. In the logs Im seeing lots of errors like this

ERROR HPAirBus[1]  com.airwave.model.AccessPointRadio unable to set xmit dBm from xmit value[48 dBm]
Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: