Aruba Instant & Cloud Wi-Fi

Reply
Occasional Contributor II
Posts: 19
Registered: ‎08-01-2013

Aruba Instant and Airwave in different networks

[ Edited ]

I've been trying to set up communication between Airwave 7.6.4 and an Aruba Instant 135 running 6.2.1.0-3.3.0 .

 

The Intant AP is one one network and Airwave is in another. There's arouter between both networks.

 

The topology looks like this:

 

 

Lab Red Cliente.jpg

 

I can ping Airwave from the Instant IP and viceversa, but my Instant AP doesn't add itself to Airwave.

 

 

I've been able to do this when they are on the same network, but not when they are in different networks.

 

I'm not using DHCP for Airwave Discovery.

 

Is there a way I can debug the Airwave process to see possible error messages? Have I made a mistake in my configuration?

 

[code]

ersion 6.2.1.0-3.3.0
virtual-controller-country MX
virtual-controller-key 00b8c6ee0177d469ccb1b195737864069d230bc99da8d09e54
name IAP
organization ABC
virtual-controller-ip 192.168.11.246
virtual-controller-vlan 1 255.255.255.255 192.168.11.5
syslog-level info
terminal-access
ntp-server 0.pool.ntp.org
clock timezone Central-America -06 00
rf-band all
ams-ip 192.168.130.12
ams-key 8b3428bd2d2d649061bc8875230f540ae32ac4978c75c443
ams-identity 2a33d053f24995dfca69bfe1311a5db9

 

..........................

 

wlan access-rule wired-instant
rule 192.168.11.247 255.255.255.255 match tcp 80 80 permit
rule 192.168.11.247 255.255.255.255 match tcp 4343 4343 permit
rule any any match udp 67 68 permit
rule any any match udp 53 53 permit

[/code]

 

 

 

 

Moderator
Posts: 681
Registered: ‎04-16-2009

Re: Aruba Instant and Airwave in different networks

In your IAP go to System > Admin  then specify the AirWave serviers' IP address.   Once the IAP knows the location of the AirWave server it communicates via HTTPs every 60 seconds.

Aruba
Posts: 1,368
Registered: ‎12-12-2011

Re: Aruba Instant and Airwave in different networks

If you've added this cluster in the past to Airwave, have you removed it at all?

Seth R. Fiermonti
Consulting Systems Engineer - ACCX, ACDX, ACMX
Email: seth@hpe.com
-----
If you found my post helpful, please give kudos
Occasional Contributor II
Posts: 19
Registered: ‎08-01-2013

Re: Aruba Instant and Airwave in different networks

[ Edited ]

Marcus:

I've already added the Airwave configuration on the IAP GUI. It seems to work fine when my IAP and my Airwave are on the same network.

 

 

Seth:

By cluster you mean the IAP and the Virtual Controller? If so I may have added it before, I'll have to check.

Aruba
Posts: 1,368
Registered: ‎12-12-2011

Re: Aruba Instant and Airwave in different networks

Yes. Was the cluster already in Airwave.

Seth Fiermonti
781-632-6052
Sent from my iPhone
Seth R. Fiermonti
Consulting Systems Engineer - ACCX, ACDX, ACMX
Email: seth@hpe.com
-----
If you found my post helpful, please give kudos
Occasional Contributor II
Posts: 19
Registered: ‎08-01-2013

Re: Aruba Instant and Airwave in different networks

I solved it by configuring the SNMPv3 credentials, both in Aruba Instant and in Airwave.

Occasional Contributor I
Posts: 7
Registered: ‎02-07-2013

Re: Aruba Instant and Airwave in different networks

I have exactly same issue -- different IP addresses!

Where are the SNMPv3 seting on the VC?

 

Occasional Contributor II
Posts: 19
Registered: ‎08-01-2013

Re: Aruba Instant and Airwave in different networks

On Aruba Instant version 6.2.1.0-3.4.0.2, the SNMP settings are found on:

 

System > Tick [Show Advanced Options] > Monitoring > SNMP

 

(See attachment)

 

 

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: