Aruba Instant & Cloud Wi-Fi

Reply
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎01-06-2017

Captive Portal pop-up

Dear users,

 

I am using an IAP-105 to configure a guest wifi network that authenticates users through clearpass.

When i setup the External Captive portal, no popup appears on my device (android and tested on a Windows 7 laptop) that asks for my credentials. When i use my Aruba Controller to configure the Guest network with External Captive Portal (to CPPM) the popup appears direcltly on Windows 7 and on my Android device.

 

Is there an setting in IAP to make the Captive Portal pop-up in IAP?

I am talking about a popup that will redict you to the Captive Portal or a message in Windows 7 that says that user-credentials ar needed for this network.

 

Thnx in advance!

MVP
Posts: 952
Registered: ‎04-13-2009

Re: Captive Portal pop-up

Hi,

 

You will need to allow access to ClearPass in your pre-authenticated role on your Instants.

 

This YouTube video explains it.

 

 Also have a read of this post.

Cheers
James

-------------------------------------------------------
-------------------@whereisjrw-------------------
------------------------blog-------------------------
ACCX #540 | ACMX #353 | ACDX #216
-----------Mobility First Expert #11----------
-------------------------------------------------------

If a reply adequately addresses your issue, please click on the "Accept as Solution" and "Give Kudos" button so this information can benefit other users via search.
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎01-06-2017

Re: Captive Portal pop-up

Thank you for your reply. I tried that, but no po-up appears. I alse tried the option 'Unrestricted', but no pop-up appears. Any other ideas?

 

MVP
Posts: 952
Registered: ‎04-13-2009

Re: Captive Portal pop-up

Is there connectivity between the VLAN that users are placed into and ClearPass? Are there any firewalls?

You say that no popup appears. Are you able to browse to your clearpass server using the address that you entered in the external captive portal address?

Cheers
James

-------------------------------------------------------
-------------------@whereisjrw-------------------
------------------------blog-------------------------
ACCX #540 | ACMX #353 | ACDX #216
-----------Mobility First Expert #11----------
-------------------------------------------------------

If a reply adequately addresses your issue, please click on the "Accept as Solution" and "Give Kudos" button so this information can benefit other users via search.
Community Administrator
Posts: 2,254
Registered: ‎12-03-2013

Re: Captive Portal pop-up

@bana123456 Were you able to get the redirect / popup working?

CWNA, ACMP, Security +
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎01-06-2017

Re: Captive Portal pop-up

No, not on the iAP. It is working on my Controller...

MVP
Posts: 952
Registered: ‎04-13-2009

Re: Captive Portal pop-up

[ Edited ]

OK, what is your external splash page address (IP or Hostname) and what is your URL as per the image below?

iap cp.jpg

 

When testing the guest network on your IAP, are you able to browse to the captive portal address manually?

 

 

Cheers
James

-------------------------------------------------------
-------------------@whereisjrw-------------------
------------------------blog-------------------------
ACCX #540 | ACMX #353 | ACDX #216
-----------Mobility First Expert #11----------
-------------------------------------------------------

If a reply adequately addresses your issue, please click on the "Accept as Solution" and "Give Kudos" button so this information can benefit other users via search.
Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: