Aruba Instant & Cloud Wi-Fi

Reply
Occasional Contributor I
Posts: 6
Registered: ‎04-24-2014

Chromecast setup failed?

Hello,
I'm trying to re-set up my Chromecast on to my network. I've tried setup with an Android 4.4.2 phone and a Windows 8.1 laptop. CC was previously working on my network, then all of a sudden stopped working. I'm using an Aruba RAP-109 on the newest firmware release, with AirGroup enabled, not sure what's going on. Set up goes fine, then the CC stalls out on "Chromecast connecting to network" and my laptop setup program says "Something went wrong, unable to find Chromecast on network." Any thoughts?

G

Moderator
Posts: 681
Registered: ‎04-16-2009

Re: Chromecast setup failed?

Please specify the version of InstantOS you are using.

 

The most current from the cloud or the most current manually downloaded from the TAC site?   The most current on the TAC site is v. 4.1.0.0 and it now supports ChromeCast as part of the AirgGroup config.

Guru Elite
Posts: 8,212
Registered: ‎09-08-2010

Re: Chromecast setup failed?

Are you seeing the Chromecast registered to AirGroup?

show airgroup servers

Sent from Surface Pro

Tim Cappalli | Aruba ClearPass TME
@timcappalli | ACMX #367 / ACCX #480 / ACEAP / CWSP
Occasional Contributor I
Posts: 6
Registered: ‎04-24-2014

Re: Chromecast setup failed?

Hey Marcus, I'm using 6.4.0.2-4.1.0.0_44004 downloaded off the TAC site.  I had my Chromecast running fine earlier yesterday, but all of a sudden it just stopped working.  Did a factory reset of the CC and that is when the connection error started, seems like it might be more of a CC issue than an Aruba one.

Moderator
Posts: 681
Registered: ‎04-16-2009

Re: Chromecast setup failed?

Strange.   Can you post a screen capture of your AirGroup config?

 

Have you opened a case with TAC?

Occasional Contributor I
Posts: 6
Registered: ‎04-24-2014

Re: Chromecast setup failed?

So it was the weirdest fix, but I got it working.  Turns out the conflict was me trying to re-name the Chromecast to the original set up.  I had to go through and flush the device history/browser settings to rename it, but it is working fine now.  Thanks for your help!

 

G

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: