Aruba Instant & Cloud Wi-Fi

Reply
Occasional Contributor I
Posts: 6
Registered: ‎10-14-2010

Clients does not get an IP adress after a couple of days

Hi all,

 

We have a IAP cluster with 23 IAP205 running 6.4.2.6-4.1.3.2_56106 where some clients do not get an IP address after a day or two. It starts with a few client and then escalates to more and more clients.

 

We have added the IAP cluster to our Airwave solution but we cannot find any issues with the clients or the cluster. The IAP cluster ran without a problem up until a couple of months ago and then the school went on vacation. The issues started when they returned from the vacation.

 

We have testet with a client on the vlan that we can get IP addresses from our DHCP server when the issues are there. We have tried to disconnect the client from the wireless network but it continues to get an APIPA address until the IAP cluster is rebooted.

 

Do any of you have any suggestions to what this could be or should we open a tac case on the issue?

 

Regards, Karsten

Guru Elite
Posts: 20,801
Registered: ‎03-29-2007

Re: Clients does not get an IP adress after a couple of days

You should definitely open a TAC case on the issue.  They would find the issue much more quickly than we should.

 

With that being said, what are the firewall policies in your user role?

 



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor I
Posts: 6
Registered: ‎10-14-2010

Re: Clients does not get an IP adress after a couple of days

Hi Colin,

 

We have set the firewall policy to unrestricted under Access. The school does not want us to restrict the students on the network, so we use this option instead of role bases access.

 

I will open a tac case and hope there is a quick fix to the problem :)

 

Regards, Karsten

 

Guru Elite
Posts: 20,801
Registered: ‎03-29-2007

Re: Clients does not get an IP adress after a couple of days

The only think I could think of is if you were not allowing DHCP in your production role, so DHCP renews did not happen.



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor I
Posts: 6
Registered: ‎10-14-2010

Re: Clients does not get an IP adress after a couple of days

Found out through TAC that the GE firmware had an error where if you enabled AppRF clients would stop getting an IP address after a couple of days. We had to upgrade to ED version 6.4.4.8-4.2.4.1_55602 where the issue had been resolved.

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: