Aruba Instant & Cloud Wi-Fi

Reply
Occasional Contributor I
Posts: 6
Registered: ‎01-09-2014

How do I add a iap 225 to a iap 105 instant virtual controller

We already have a wireless network that consists of 105 iaps.  We received a 225 iap yesterday for testing.  If I plug in the 225 all of the 105 ap's (with the exception of the statically set master iap) will reassociate to the 225.  How to I just add the 225 to the network so we can test this without disrupting the rest of the wireless?

Aruba
Posts: 1,635
Registered: ‎04-13-2009

Re: How do I add a iap 225 to a iap 105 instant virtual controller

If an existing virtual controller exists (no matter the version), the AP-225 should join.   If there is a mismatch in code, the IAP-225 will need pull the image on its own since the model is different.

------------------------------------------------
Systems Engineer, Northeast USA
ACCX | ACDX | ACMX

Occasional Contributor I
Posts: 6
Registered: ‎01-09-2014

Re: How do I add a iap 225 to a iap 105 instant virtual controller

I have one of my 105's set as the preferred master for the virtual controller.  When I plug in the 225 all other access points dissapear from the virtual controller.  I have a trial edition of Airwave (expires in a couple of days) and it shows that those iap's are no longer associated with the 105.  I can unplug the 225 and they will all reappear back in a few min and work.  However, through all of this, I don't see the 225 in order to add it to the cluster.  I can see the ip address assigned to it from DHCP, but I can't do anything with it.

 

I was going to disabled the preferred master setting and re do this exercise.  Hoping that I will then be able to get into the cluster and add the 225, then reset the preferred master.

 

any thoughts on this?

Aruba
Posts: 1,635
Registered: ‎04-13-2009

Re: How do I add a iap 225 to a iap 105 instant virtual controller

No, I don't have any specific thoughts on this other than to check to see if the 225 is already configured or it brand new out of the box (if it had been configured previously, reset it and try again).

 

Other than that, I'd recommend changing the preferred master once the 225 is up and alll APs are online.  

------------------------------------------------
Systems Engineer, Northeast USA
ACCX | ACDX | ACMX

Moderator
Posts: 681
Registered: ‎04-16-2009

Re: How do I add a iap 225 to a iap 105 instant virtual controller

What port on the IAP-225 are you connecting to the network? E0 or E1?   Be sure to use E0 for the uplink.

Occasional Contributor I
Posts: 6
Registered: ‎01-09-2014

Re: How do I add a iap 225 to a iap 105 instant virtual controller

I am using E0.  After removing the static preferred master the rest of the cluster does not disappear when turning on the 225.  However, the 225 does not show up at all (though the lights on the unit seem to indicate it is working).  Is there something special I need to do with the 105 network to allow it to now see the 225?

 

I'm currently running build: 6.3.1.2-4.0.0.3_41784

Occasional Contributor I
Posts: 6
Registered: ‎01-09-2014

Re: How do I add a iap 225 to a iap 105 instant virtual controller

I should state that I did try a reset on the 225 but still didn't get any results.

 

Also on the E0 to E1 issue.  We were planning on dual homeing the ap to provide some redundancy should a physical switch fail.  Will this not work?

 

 

Moderator
Posts: 681
Registered: ‎04-16-2009

Re: How do I add a iap 225 to a iap 105 instant virtual controller

The 225 should join the 105s.   However, the 225 must be on the same version of SW as the 105s to join.   Is the 225 also running 4.0.0.3?  Also, the 225 must be in the same regulatory domain as the 105s.  Ex: IAP-105-US and IAP-225-US.

 

BTW......you might take a look at 4.0.0.4 as there is a client connectivity issue for the 225 that is fixed in 4.0.0.4.

Occasional Contributor I
Posts: 6
Registered: ‎01-09-2014

Re: How do I add a iap 225 to a iap 105 instant virtual controller

I don't know the software version since I have not gotten into the web interface yet.  I'm investigating the console connection to see if I can cli into it without a serial cable.

 

I am aware of the new software version and am planning on upgrading the 105's to that this weekend.  I was just hoping to get the 225 up and running before then.

 

Ian

Moderator
Posts: 681
Registered: ‎04-16-2009

Re: How do I add a iap 225 to a iap 105 instant virtual controller

You can connect both E0 and E1 using LACP Active mode as described in the Users Guide.  However, do you really need it?  Typical TCP throughput will not exceed 1Gig.  Can't hurt though and does add redundancy. If using LACP both links must be connected to the same switch.  You could do separate links to separate switches without LACP and E1 will not pass traffic unless E0 drops.

 

If only using a single link it must be E0.

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: