Aruba Instant & Cloud Wi-Fi

Reply
Occasional Contributor II
Posts: 12
Registered: ‎04-02-2014

How many APs

I have a 3200 controller. It allowed me to install 2 extra license ,but can't install APs. Is it true that this controller is limited to 8 APs ,I thought it was 32. Also I have a virtual controller with 105 IAps. How many of these can be on a virtual network?

MVP
Posts: 2,988
Registered: ‎10-25-2011

Re: How many APs

Hello

The 3200mx is limited to 32 APs.

The thing is that you need licenses, you need to buy the license so they can work on your controller...

If you got 5 AP license on your 3200, then you will be only allowed 5 APS.

Also if you got 5 License of AP and you got 5 License of firewall

And then you want to add 5 more licesnse you need to buy 5 licenses of APS and 5 license of firewall... you cannot have 10 licesnse of ap and 5 licesnse of firewall

 

For the virtual controller, its unlimited, but its recommened a cluster of 128 APS,   Take in mind that you need APS of high performanceif

you got a big clusters something like a ap 225.

 

Hope this info helps you

 

Cheers

Carlos

----------------------------------------------------
Product Manager - Aruba Networks
Alternetworks Corp
Occasional Contributor II
Posts: 12
Registered: ‎04-02-2014

Re: How many APs

For the 3200 controller. It shows 10 license ,but only allows me to install 8. They are Campus 105 APs.Not hard wire to the controller. What could be the problem? Is there a setting on the controller that has to be change?

Guru Elite
Posts: 8,448
Registered: ‎09-08-2010

Re: How many APs

Can you show us the output of “show license limits” ?

Sent from Surface Pro 3

Tim Cappalli | Aruba Security TME
@timcappalli | timcappalli.me | ACMX #367 / ACCX #480
MVP
Posts: 2,988
Registered: ‎10-25-2011

Re: How many APs

Can you go to configuration--> controller--->licesnse?

And check your license

How much remaining ap capacity you got?

Also check how much AP license, RF protect license and firewall license you got

 

You will see something like this

 

licesnse.PNG

----------------------------------------------------
Product Manager - Aruba Networks
Alternetworks Corp
Occasional Contributor II
Posts: 12
Registered: ‎04-02-2014

Re: How many APs

Do you see the attachment .This is what I have

Guru Elite
Posts: 8,448
Registered: ‎09-08-2010

Re: How many APs

You need to add 2 more PEF licenses in order to use the last 2 APs. Licensing is least common denominator. Everything needs to match.

Tim Cappalli | Aruba Security TME
@timcappalli | timcappalli.me | ACMX #367 / ACCX #480
MVP
Posts: 2,988
Registered: ‎10-25-2011

Re: How many APs

It like i was telling you in my first message

If you use 10 AP licesnse

You need to have 10 firewall licesnse

You cannot have 10 AP licsense and 8 Firewall license...

 

Your total PEF license is 8

And your total AP license is 10

 

You need to have 10 PEF license and 10 AP license in order them to work properly,

 

I dont know if you understand what im trying to explain you?

 

Cheers

Carlos

----------------------------------------------------
Product Manager - Aruba Networks
Alternetworks Corp
Occasional Contributor II
Posts: 12
Registered: ‎04-02-2014

Re: How many APs

Sort of. I'm a rookie learning network stuff. I buy these AP from CDW and they sell me the license to use on the controller ,and I use a certificate CDW give me and I get the license from the Aruba site. Is there a specific license needed?

Occasional Contributor II
Posts: 12
Registered: ‎04-02-2014

Re: How many APs

Are they two separate licenses that have to be purchase ? What's the difference

 Thanks for your help by the way.

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: