Aruba Instant & Cloud Wi-Fi

Reply
Regular Contributor II
Posts: 232
Registered: ‎03-14-2012

How to enable the Instant Provisioning Network

Hello All,

 

I deleted the Instant Provisioning Network on an IAP after creating my Wireless SSID/Networks.

 

Now, we did a factory-reset on the IAP and unfortunately, I can't do any provisioning (don't see the "Instant" SSID being broadcasted) or be able to perform any configuration whatsoever. The "Settings" link doesn't work at all.

 

I know the process to disable the Provisioning Network is below:

 

In the apboot mode, use the following commands to disable the provisioning network:

apboot> factory_reset
apboot> setenv disable_prov_ssid 1

apboot> saveenv
apboot> reset 

 

 

Now how do I enable it back?

 

Will a "setenv disable_prov_ssid 0" work???

 

 

MVP
Posts: 4,269
Registered: ‎07-20-2011

Re: How to enable the Instant Provisioning Network

[ Edited ]

 

Have you tried using the purge > save >boot ?

 

Try the following :

 

https://arubanetworkskb.secure.force.com/pkb/articles/HowTo/R-1417

Thank you

Victor Fabian
Lead Mobility Engineer @ Integration Partners
AMFX | ACMX | ACDX | ACCX | CWAP | CWDP | CWNA
Regular Contributor II
Posts: 232
Registered: ‎03-14-2012

Re: How to enable the Instant Provisioning Network

Good idea.

 

Let me try that.

 

 

Regular Contributor II
Posts: 232
Registered: ‎03-14-2012

Re: How to enable the Instant Provisioning Network

That didn't work.

 

This is so strange.

MVP
Posts: 4,269
Registered: ‎07-20-2011

Re: How to enable the Instant Provisioning Network

 

Did you tried the second link I provided?

 

Using the reset button 

Thank you

Victor Fabian
Lead Mobility Engineer @ Integration Partners
AMFX | ACMX | ACDX | ACCX | CWAP | CWDP | CWNA
Regular Contributor II
Posts: 232
Registered: ‎03-14-2012

Re: How to enable the Instant Provisioning Network

Yes I did.

 

Like it comes up with an IP Address. I can connect to the GUI.

 

But the "Settings" link doesn't work at all.

 

MVP
Posts: 4,269
Registered: ‎07-20-2011

Re: How to enable the Instant Provisioning Network

 

Have you tried another browser or clearing the cookies/cache ?

Thank you

Victor Fabian
Lead Mobility Engineer @ Integration Partners
AMFX | ACMX | ACDX | ACCX | CWAP | CWDP | CWNA
Regular Contributor II
Posts: 232
Registered: ‎03-14-2012

Re: How to enable the Instant Provisioning Network

Just thought about doing that.

 

Will keep you posted.

Regular Contributor II
Posts: 232
Registered: ‎03-14-2012

Re: How to enable the Instant Provisioning Network

It seems the factory-reset and purge commands obviously did it's work.

 

It seems however, that as long as that IAP is connected to the Network, and it communicates with it's Virtual Controller, it fetches it's configuration from it. And this "fetched" configuration, does not have the Instant Provisioning Network available.

 

 

MVP
Posts: 4,269
Registered: ‎07-20-2011

Re: How to enable the Instant Provisioning Network

That's correct , if you have have auto join enabled on the VC. The IAP will join the cluster and get its config again
Thank you

Victor Fabian
Lead Mobility Engineer @ Integration Partners
AMFX | ACMX | ACDX | ACCX | CWAP | CWDP | CWNA
Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: