Aruba Instant & Cloud Wi-Fi

Reply
Occasional Contributor I
kmwong
Posts: 7
Registered: ‎12-12-2011

IAP 105 Can do Mesh or Bridge ?

Does IAP 105 support bridge wired traffic through mesh mode?    

 

OR bridge wired traffic through bridge mode? 

 

 

i tired to try many time on mesh and bridge wired traffic to switch .  cannot be success

 

Moderator
cjoseph
Posts: 12,352
Registered: ‎03-29-2007

Re: IAP 105 Can do Mesh or Bridge ?

Yes.

 

In the AP System Profile of the Ap-Group, Configure the Wired AP profile in the Enet Profile.  Set the forward mode the bridged and set the VLAN to 1.

Colin Joseph
Aruba Customer Engineering
Moderator
Marcus
Posts: 669
Registered: ‎04-16-2009

Re: IAP 105 Can do Mesh or Bridge ?

This is a feature that will be available in our next major release (3.1) due before the end of this quarter.  To configure it, when it ia available: Highlight the AP in the WebUI > click on the Uplink tab > Select "Enabled" on "Eth 0 Bridging".  See the screen capture attached.

Occasional Contributor I
kmwong
Posts: 7
Registered: ‎12-12-2011

Re: IAP 105 Can do Mesh or Bridge ?

i cannot get the uplink optoin as you mention. firmware difference ?

Moderator
Marcus
Posts: 669
Registered: ‎04-16-2009

Re: IAP 105 Can do Mesh or Bridge ?

"...This is a feature that will be available in our next major release (3.1) due before the end of this quarter."

Occasional Contributor I
kmwong
Posts: 7
Registered: ‎12-12-2011

Re: IAP 105 Can do Mesh or Bridge ?

Noted. thank you so much

bg
Contributor I
bg
Posts: 143
Registered: ‎04-27-2009

Re: IAP 105 Can do Mesh or Bridge ?

does this count for IAP92/93 too ? would like to kick out my netgear extender wifi at home which connects to existing wifi and gives me that wifi network on its 4port switch as bridge access so i can connect some ethernet device to it.

 

so, same i would like to do with iap92/93 to use the wifi uplink feature, and then activate eth0-bridge , and use vlan1 , but config seems to be defining this as trunk . in my case i have to change to switchport-access perhaps via cli cause not able to change wired_default_profile from trunk to switchport .

 

 

for the moment it seems the wifi uplink seems not working, but i wonder cause i had this wifi uplink only (without ethernet bridge) properly same configured in may 2014 with older iap OS.

 

CLI log says :

 

Loading configuration file of length 2.7k...
wifi uplink detected...
extened ssid config detected...
Terminal access enabled...
Valid SSID detected...
do ethtool autoneg on for eth0

 

 

so it seems the wifi uplink is properly accessed , have to check other logs too. just wanted to know if the eth0 bridge generally works for iap93 devices too  (the wifi uplink is a separate problem yes i know.).

 

 

bg
Contributor I
bg
Posts: 143
Registered: ‎04-27-2009

Re: IAP 105 Can do Mesh or Bridge ?

[ Edited ]

>n the AP System Profile of the Ap-Group, Configure the Wired AP profile in the Enet Profile.  Set the forward mode the bridged and set the VLAN to 1.

 

well this is ArubaOS  on controller, i know there it works as expected , as using it for years.

 

in my case it's 4.1.0.2 on instantOS .

bg
Contributor I
bg
Posts: 143
Registered: ‎04-27-2009

Re: IAP 105 Can do Mesh or Bridge ?

ok seems switchport-mode access is avail in instantOS too, cool ;-) so for the moment it's :

 

wired-port-profile default_wired_port_profile
 switchport-mode access
 allowed-vlan all
 native-vlan 1
 shutdown
 access-rule-name default_wired_port_profile
 speed auto
 duplex full
 no poe
 type employee
 captive-portal disable
 no dot1x

 

so this seems to be properly configured, now lets solve my wifi uplink problem, in may i had to change from wpa2 -> wpa1 to connect as wifi uplink to my umts wifi huawei with the iap92 . i wonder why it doesnt work with wpa2 .

 

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean