Aruba Instant & Cloud Wi-Fi

Reply
Occasional Contributor II
Posts: 10
Registered: ‎10-30-2016

IAP-105 Not joining cluster

So I've done a bunch of reading and looked at several posts. I cannot find an answer to my issue.

 

I have two IAP-105-JP. One has been set up with a main SSD and a guest SSD. It has a static IP, auto join is on, it is set to preferred master, plugged into the same switch which has only one VLAN. They have the same firmware.

 

The other one has a static IP, auto join is on, and it is plugged into the same switch. On the advanced system page, I did not put in the IP of the Virtual Controller.

 

I have looked at the logs and really do not see anything that jumps out at me.

 

So what do I need to do to the unconfigure IAP-105-JP to have it join with the configured one.

 

Thank you in advance

 

Guru Elite
Posts: 21,022
Registered: ‎03-29-2007

Re: IAP-105 Not joining cluster

You should try making the second AP DHCP if possible.


Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor II
Posts: 10
Registered: ‎10-30-2016

Re: IAP-105 Not joining cluster

Set it to DHCP. Rebooted IAP. 

How long does it take to auto join?

Been about 30 minutes.

Guru Elite
Posts: 21,022
Registered: ‎03-29-2007

Re: IAP-105 Not joining cluster

Can you ping the AP?  SSH into the AP when you can ping it and type "show log system" to see what is happening to it....



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor II
Posts: 10
Registered: ‎10-30-2016

Re: IAP-105 Not joining cluster

Yes. I was able to SSH and ran the attached log.

Guru Elite
Posts: 21,022
Registered: ‎03-29-2007

Re: IAP-105 Not joining cluster

You should reset that IAP, then try to join it to the cluster:

http://community.arubanetworks.com/t5/Controller-less-WLANs/Where-is-the-reset-button-on-the-IAP-and-how-do-I-reset-the-IAP/ta-p/180980



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor II
Posts: 10
Registered: ‎10-30-2016

Re: IAP-105 Not joining cluster

So I did a reset and still not joining. I changed the admin password to match the master.

I left everyhting else alone.

 

Log attached

Guru Elite
Posts: 21,022
Registered: ‎03-29-2007

Re: IAP-105 Not joining cluster

Do you have auto join enabled in the Virtual Controller?  http://www.arubanetworks.com/techdocs/Instant_423_WebHelp/InstantWebHelp.htm#UG_files/GeneralConfTasks/System_parameters.htm?Highlight=join

 



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor II
Posts: 10
Registered: ‎10-30-2016

Re: IAP-105 Not joining cluster

Yes, auto join is on.
Guru Elite
Posts: 21,022
Registered: ‎03-29-2007

Re: IAP-105 Not joining cluster

Are they are on the same subnet?  It seems like that AP does not "see" any other APS.



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: