Aruba Instant & Cloud Wi-Fi

Reply
Occasional Contributor I
Posts: 6
Registered: ‎12-19-2012

IAP-93 can't detect on Controller

I have IAP-93 can't provisioning by controller because not detected on AP Installation Menu.

But when i go to switch i can see, see on the below :

 

------------------------------------------------------------------------------

Port : 2
Device ID : 24 de c6 c1 60 56
Address Type : IP
Address : 10.23.254.229
Platform : ArubaOS (MODEL: 93), Version 6.2.0.0-3.2.0.4 (38110)
Capability :
Device Port : 24 de c6 c1 60 56
Version : ArubaOS (MODEL: 93), Version 6.2.0.0-3.2.0.4 (38110)

 

but on port 1, on the below :

 

Port : 1
Device ID : 24 de c6 c1 60 b7
Address Type : IP
Address : 10.23.254.111
Platform : ArubaOS (MODEL: 93), Version 6.3.0.0 (38660)
Capability :
Device Port : 24 de c6 c1 60 b7
Version : ArubaOS (MODEL: 93), Version 6.3.0.0 (38660)

 

 

The IP Address of IAP-92 on port 2 i still can ping and from controller i can ping too, but still not detected by controller.

 

This AP (IAP-93 on port 2 is my AP Backup) i'm using because the prevoius IAP-93 (same not detect on controller) i suspect problem so i change with my Backup AP.

 

The question why i can ping but not detect on controller when i want provisioning ?

And why the platform is different with the IAP-93 on Port 1.

 

Port 1: Platform     : ArubaOS (MODEL: 93), Version 6.3.0.0 (38660)

Port 2: Platform     : ArubaOS (MODEL: 93), Version 6.2.0.0-3.2.0.4 (38110) 

 

Regards,

grivanoj

 

Guru Elite
Posts: 20,016
Registered: ‎03-29-2007

Re: IAP-93 can't detect on Controller

Did you already Convert the IAP to a controller-based AP?  http://www.arubanetworks.com/techdocs/Instant_41_WebHelp/InstantWebHelp.htm#UG_files/IAP_maintenance/ConvertingIAPtoCAP.htm

 

Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Validated Reference Design Guides : http://community.arubanetworks.com/t5/Validated-Reference-Design/tkb-p/Aruba-VRDs
Occasional Contributor I
Posts: 6
Registered: ‎12-19-2012

Re: IAP-93 can't detect on Controller

Hi Josep,

 

Actually i just unplugged the AP (IAP-93) from network and do PSB (purge-save-boot) and the controller now can detect the AP. After that shown on AP Installation and do provisioning and successfull, just check tommorow morning the problem occur or not.

 

Thanks josep for give advice and give me the idea.

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: