Aruba Instant & Cloud Wi-Fi

Reply
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎02-12-2015

IAP cluster

I have 6 ias 205. The problem is that a pc o another device connects to the iap master, it works, but if the iap isn`t the master, it doesn`t work. The configuration is the same for all, but they aren't sincronized.  :-( .

Guru Elite
Posts: 7,852
Registered: ‎09-08-2010

Re: IAP cluster

Do you see all of the IAPs in the Instant UI? 

Tim Cappalli | Aruba ClearPass TME
@timcappalli | ACMX #367 / ACCX #480 / ACEAP / CWSP
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎02-12-2015

Re: IAP cluster

Yes yes, I see all of the IAPs in the Instant UI.

MVP
Posts: 1,380
Registered: ‎05-28-2008

Re: IAP cluster

Check that all your instants units connected to the same VLAN/Switch port config.
Check that all your instantap are from same region (US/IL/RW)
Check that all your instant got the same AOS.
Be sure that all your instants can "talk" each other - do simple icmp pings...

Check that u see all your instants under the GUI of the VC(MASTER) (in the middle section of the screen)
*****************2Plus Wireless Solutions****************************
Aruba Airheads - Powered By community for empower the community
************ Don't Forget to Kudos + me,If i helped you******************
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎02-12-2015

Re: IAP cluster

[Check that all your instants units connected to the same VLAN/Switch port config.] --> OK
[Check that all your instantap are from same region (US/IL/RW). !!!! The zone is blank (--)
[Check that all your instant got the same AOS.] --> OK
[Be sure that all your instants can "talk" each other - do simple icmp pings... ]--> OK

[Check that u see all your instants under the GUI of the VC(MASTER) (in the middle section of the screen)] I think OK, the attached picture.

 

Does the zone is necessary????

 
Super Contributor II
Posts: 429
Registered: ‎01-19-2011

Re: IAP cluster

What type of authentication method are you using?

MVP
Posts: 1,380
Registered: ‎05-28-2008

Re: IAP cluster

[ Edited ]

no,Region and Zone are diffrent settings , Zone is in order to split to groups your instant group.

But you can see all your instants from the GUI.

More info needed.

 

*What happend when a client trying to connect the tested SSID from diffrent unit that isnt the master?(wpa2 aes / wep / 802.1x ?) what VLAN is your SSID is broadcasting? what is doing DHCP for that VLAN?

 

Can u please copy your running config , and share it with us?

*****************2Plus Wireless Solutions****************************
Aruba Airheads - Powered By community for empower the community
************ Don't Forget to Kudos + me,If i helped you******************
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎02-12-2015

Re: IAP cluster

I reset the IAPs and began again the configuration. Now, it works. I think that I modified any parameter, maybe the virtual controller or other and then the iap goes crazy.  Now the configuration is correct and the syncronization is OK. Thank you all.

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: