Aruba Instant & Cloud Wi-Fi

Reply
Occasional Contributor II
Posts: 16
Registered: ‎02-15-2016

IAP roaming

I have a 1500-24P Mobility Access Switch, and 2 IAP-215,
I would like to set up a roaming environment using these equipments.
When I watch the video of the part of roaming in the Instant training,
it have mentioned that we can add the secondary IAP to the virtual controller.
However, is it possible that I can set up roaming without the virtual controller?
cause I would like to set up the IAPs with IP assigned from the network instead of the Virtual Contoller.
It means that I would not have a virtual controller right?
Occasional Contributor II
Posts: 20
Registered: ‎09-02-2015

Re: IAP roaming

No. You will always have a virtual controller. But you can choose within the ssid setting which ip assignment you want, vc assign or network assign. Roaming will work in both settings.
Cheers,
Frank
Life off the wire
Occasional Contributor II
Posts: 16
Registered: ‎02-15-2016

Re: IAP roaming

Thank you for your reply.
Does it mean that I could follow the set up procedure in thr roaming part in the Instant Aruba to set up the L3 mobility?
Guru Elite
Posts: 20,424
Registered: ‎03-29-2007

Re: IAP roaming

If you have IAPs that are in the same subnet, roaming is automatic if they are broadcasting the same SSID.



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

MVP
Posts: 4,124
Registered: ‎07-20-2011

Re: IAP roaming

Yes
http://www.arubanetworks.com/techdocs/Instant_40_Mobile/Advanced/Content/UG_files/L3_mobility/IP%20Mobility.htm


Sent from Outlook for iPhone
Thank you

Victor Fabian
Lead Mobility Engineer @ Integration Partners
AMFX | ACMX | ACDX | ACCX | CWAP | CWDP | CWNA
Occasional Contributor II
Posts: 16
Registered: ‎02-15-2016

Re: IAP roaming

Sorry I would like to ask a bit more.
I have a router connected to my desktop, having the internet connection and IP 192.168.0.1
Should I connect the switch to the router for internet connection?
So what should the IP address set for the switch? 192.168.0.100?
Sorry for asking stupid question but I am a newbie to setting up such network.
MVP
Posts: 4,124
Registered: ‎07-20-2011

Re: IAP roaming

Do you have a layout of how everything is setup?



Sent from Outlook for iPhone
Thank you

Victor Fabian
Lead Mobility Engineer @ Integration Partners
AMFX | ACMX | ACDX | ACCX | CWAP | CWDP | CWNA
Occasional Contributor II
Posts: 16
Registered: ‎02-15-2016

Re: IAP roaming

I have drafted the diagram on how to connect everything.
The subnet is 255.255.255.0
Will the router assign a IP sddress to the switch or I can assign an IP address of 192.168.0.0/16 to the switch?
I would like to use network assigned IP address for the two IAPs.
Thank you.

Occasional Contributor II
Posts: 16
Registered: ‎02-15-2016

Re: IAP roaming

Sorry I would like to ask if I connect the router which have already have Internet accessibility,
the IP address is 192.168.0.1. Is that I could set the switch in the IP range 192.168.0.0/16 also,
and this could provide Internet service to the IAPs?
Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: