Aruba Instant & Cloud Wi-Fi

Reply
Occasional Contributor II
Posts: 19
Registered: ‎04-15-2013

Instant AP225 Disabling ETH0 too quickly and not obtaining IP

[ Edited ]

Hi Airheads!

 

IHAC with IAP-225 via POE injector that is attempting to boot, but looks to be disabling ETH0 and going on to try ETH1 before the network connection can be detected on ETH0. Is there a way to extend the detection period, or any other ideas?

 

Model: IAP-225

Firmware: 6.4.2.6-4.1.1.11

Topology: Switch > POE Data In > POE Data + Power Out > IAP-225 eth0. Nothing is connected to eth1.

 

In the following logs from boot I see it attempt connection on eth0, then shut that down and try eth1, then it boots with default IP as it does not pull DHCP and shuts down eth1 as this is an 802.3af POE injector without sufficent power for both ports. Any ideas how to help this? It seems that defaulting AP allows us to get it back online, but then at next reboot we see the same problem.

 

----- Boot Logs ----

# reload

 

The system is going down NOW !!

 

Sending SIGTERM to all processes.

 

Sending SIGKILL to all processes.

 

Please stand by while rebooting the system.

[876471.163118] Restarting system.

 

 

APBoot 1.5.4.10 (build 50639)

Built: 2015-06-29 at 12:15:54

 

Model: AP-22x

CPU0:  P1020E, Version: 1.1, (0x80ec0011)

Core:  E500, Version: 5.1, (0x80212051)

Clock:

       CPU0: 800 MHz

       CPU1: 800 MHz

       CCB:  400 MHz

       DDR:  333.333 MHz (666.667 MT/s data rate) (Asynchronous)

       LBC:   25 MHz

L1:    D-cache 32KB enabled

       I-cache 32KB enabled

I2C:   ready

DRAM:  Configuring DDR for 666.667 MT/s data rate

DDR:   512 MB (DDR3, 32-bit, CL=5, ECC off)

POST1: memory passed

Flash: 32 MB

L2:    256 KB enabled

Power: 802.3af POE

PCIe1: RC, link up, x1

       dev fn venID devID class  rev    MBAR0    MBAR1    MBAR2    MBAR3

       00  00  14e4  43a2 00002   03 80000004 00000000 80200004 00000000

PCIe2: RC, link up, x1

       dev fn venID devID class  rev    MBAR0    MBAR1    MBAR2    MBAR3

       00  00  14e4  43a1 00002   03 a0000004 00000000 a0200004 00000000

Net:   eth0, eth1

Radio: bcm43460#0, bcm43460#1

FIPS: passed

 

Hit <Enter> to stop autoboot:  2     1     0

Booting OS partition 1

Checking image @ 0xeee00000

Copying image from 0xeee00000

 

Image is signed; verifying checksum... passed

Signer Cert OK

Policy Cert OK

RSA signature verified.

[    0.000000] Flash variant: default

[    0.000000]

[    0.000000] Aruba Networks

[    0.000000] ArubaOS Version 6.4.2.6-4.1.1.11 (build 52666 / label #52666)

[    0.000000] Built by p4build@chios on 2015-11-22 at 16:41:06 PST (gcc version 4.5.1)

[    0.000000]

[    0.000000] Memory: 506148k/524288k available (12484k kernel code, 18140k reserved, 500k data, 456k bss, 9044k init)

[    0.002950] Processor 1 found.

[    0.156866] Brought up 2 CPUs

[    0.233376] PCI: Probing PCI hardware

[    0.276104] PCI: Resetting PCI bus

[    0.477126] pci 0000:00:00.0: PCI bridge to [bus 01-ff]

[    0.539369] pci 0001:02:00.0: PCI bridge to [bus 03-ff]

[    0.601651] pci 0000:01:00.0: BAR 2: assigned [mem 0x80000000-0x801fffff 64bit]

[    0.688635] pci 0000:01:00.0: BAR 2: set to [mem 0x80000000-0x801fffff 64bit] (PCI address [0x80000000-0x801fffff]

[    0.812543] pci 0000:01:00.0: BAR 0: assigned [mem 0x80200000-0x80207fff 64bit]

[    0.900040] pci 0000:01:00.0: BAR 0: set to [mem 0x80200000-0x80207fff 64bit] (PCI address [0x80200000-0x80207fff]

[    1.023994] pci 0000:00:00.0: enabling device (0106 -> 0107)

[    1.091696] pci 0001:03:00.0: BAR 2: assigned [mem 0xa0000000-0xa01fffff 64bit]

[    1.179190] pci 0001:03:00.0: BAR 2: set to [mem 0xa0000000-0xa01fffff 64bit] (PCI address [0xa0000000-0xa01fffff]

[    1.303135] pci 0001:03:00.0: BAR 0: assigned [mem 0xa0200000-0xa0207fff 64bit]

[    1.390634] pci 0001:03:00.0: BAR 0: set to [mem 0xa0200000-0xa0207fff 64bit] (PCI address [0xa0200000-0xa0207fff]

[    1.514585] pci 0001:02:00.0: enabling device (0106 -> 0107)

[    7.754810] Kprobe smoke test started

[    7.831548] Kprobe smoke test passed successfully

[    8.000340] ee000000.nor: Found 1 x16 devices at 0x0 in 16-bit bank

[    8.075376] Amd/Fujitsu Extended Query Table at 0x0040

[    8.136898] number of CFI chips: 1

[    8.181734] fsl-gianfar ethernet.2: enabled errata workarounds, flags: 0x4

[    8.264505] /proc/gfar_eth0_stats created

 

[    8.314764] fsl-gianfar ethernet.3: enabled errata workarounds, flags: 0x4

[    8.397541] /proc/gfar_eth1_stats created

 

[    8.461803] Enabling watchdog on CPU 1

[    8.461812] Enabling watchdog on CPU 0

[    8.558387]

[    8.558392] Starting Kernel SHA1 KAT ...Completed Kernel SHA1 KAT

[    8.650163] Starting Kernel HMAC-SHA1 KAT ...Starting Kernel HMAC SHA1 FIPS KAT ...Completed Kernel HMAC SHA1 FIPS KAT

[    8.660682] Starting Kernel HMAC SHA256 FIPS KAT ...Completed Kernel HMAC SHA256 FIPS KAT

[    8.661687] Starting Kernel HMAC SHA384 FIPS KAT ...Completed Kernel HMAC SHA384 FIPS KAT

[    8.662118] Starting Kernel HMAC SHA512 FIPS KAT ...Completed Kernel HMAC SHA512 FIPS KAT

[    8.662549] Starting Kernel AES-CBC FIPS KAT ...Completed Kernel AES-CBC FIPS KAT

[    8.724697] Starting Kernel AES-CCM FIPS KAT ...Completed Kernel AES-CCM FIPS KAT

[    8.725174] Starting Kernel 3DES-CBC FIPS KAT ...Completed Kernel 3DES-CBC FIPS KAT

[    9.354221] Completed Kernel HMAC-SHA1 KAT

[    9.404258] Starting Kernel DES KAT ...Completed Kernel DES KAT

[    9.476206] Starting Kernel AES KAT ...Completed Kernel AES KAT

[    9.520001]

Domain Name: instant.arubanetworks.com

No panic info available

Check backup ENV.

[   12.974803] p1020_soc: P1020 Misc Utils Driver version 1

Ethernet port 1 mode: active-standby

[   13.238554] ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready

[   13.306173] ADDRCONF(NETDEV_UP): bond0: link is not ready

[   13.385349] bonding: bond0: enslaving eth0 as a backup interface with a down link.

[   13.492375] ADDRCONF(NETDEV_UP): eth1: link is not ready

[   13.579218] bonding: bond0: enslaving eth1 as a backup interface with a down link.

Cfg len is 5.4k

Loading configuration file of length 5.4k...

wifi uplink not present...

Terminal access enabled...

Valid SSID detected...

Disabling mesh on Sprignbank, Ardmore, K2 and Tomatin

extended ssid activate on 11ac platform ...

do ethtool autoneg on for eth0

Ethernet uplink not active yet

Ethernet uplink not active yet

Ethernet uplink not active yet

Ethernet uplink not active yet

Ethernet uplink not active yet

Ethernet uplink not active yet

Ethernet uplink not active yet

Ethernet uplink not active yet

Ethernet uplink not active yet

Ethernet uplink not active yet

Mesh is DISABLED on this device.

Disabling wpa_supplicant for this paltform

[   47.452908] AP xml model 66, num_radios 2 (jiffies 23075)

[   47.517556] init_asap_mod: installation:0

[   47.565495] radio 0: band 1 ant 0 max_ssid 16

[   47.617601] radio 1: band 0 ant 0 max_ssid 16

[   47.669715] election init: rand=a HZ=500

[   47.716608] IAP client match init

[   47.756279] ethernet_device_event: dev eth0 is up

[   47.812560] ethernet_device_event: dev eth1 is up

notify asap_mod 3g no present...

Starting watchdog process...

[   48.023516] bonding: bond0: releasing backup interface eth1

[   48.110990] ethernet_device_event: dev eth1 is down

[   48.176493] ADDRCONF(NETDEV_UP): eth1: link is not ready

[   48.240098] ethernet_device_event: dev eth1 is up

(none)

 

Compressing all files in the /etc/httpd directory...

Done.

Starting Webserver

bind: Transport endpoint is not connected

bind: Transport endpoint is not connected

bind: Transport endpoint is not connected

Launching NTP Client on pool.ntp.org

[   52.537494] wl 0000:01:00.0: enabling device (0000 -> 0002)

[   52.631713] wifi0: AP type AP-225, radio 0, max_bssids 16

[   52.976885] Shutting down eth1 due to insufficient POE voltage [power profile 2]

[   53.067715] wl 0001:03:00.0: enabling device (0000 -> 0002)

[   53.297172] wifi1: AP type AP-225, radio 1, max_bssids 16

Clearing P1020 PCIe Error Status

AP rebooted Sun Jan 11 13:26:13 UTC 1970; CLI cmd at uptime 10D 3H 26M 13S: reload

shutting down watchdog process (nanny will restart it)...

Completed SW FIPS KAT test

 

<<<<<       Welcome to the Access Point     >>>>>

 

User: [   79.252598] process `snmpd_sap' is using obsolete setsockopt SO_BSDCOMPAT

[   91.312395] Picked up default IP a9fe65c6, rand 65c6!

[   97.384082] Default IP is ready!

[  100.821552] ip_time_handler: Got ip and packets on bond0 Started master election 1-0, rand 21

[  122.005042] i am master now

[  122.038436] (00:02:00) !!! Init ---> Master

[  122.088488] asap_send_elected_master: sent successfully

Guru Elite
Posts: 20,391
Registered: ‎03-29-2007

Re: Instant AP225 Disabling ETH0 too quickly and not obtaining IP

What model power injector are you using?

 



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor II
Posts: 19
Registered: ‎04-15-2013

Re: Instant AP225 Disabling ETH0 too quickly and not obtaining IP

Guru Elite
Posts: 20,391
Registered: ‎03-29-2007

Re: Instant AP225 Disabling ETH0 too quickly and not obtaining IP

What LAN speed does the switchport support?  That injector only supports 10/100



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: