Aruba Instant & Cloud Wi-Fi

Reply
Contributor I
Posts: 29
Registered: ‎04-22-2016

Problem with IAP 103 to surf in internet

Hi,

I have a cluster of two IAP 103. I had a problem to surf in internet, while the cabled network was working fine.

I changed a IAP 103 with a IAP 205 and now I can surf internet, when I'm connected under the IAP 205, but still unable to surf if connected under the IAP 103.

The IAP 205 is the master so IAP 103 should have the same configuration.

I don't understand why I can't surf internet with the IAP 103. Any idea?

Thanks for the help.

Best regards

Guru Elite
Posts: 21,027
Registered: ‎03-29-2007

Re: Problem with IAP 103 to surf in internet

The SSID that you created, is the VLAN "Network Assigned" or "Virtual Controller Assigned"?



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Contributor I
Posts: 29
Registered: ‎04-22-2016

Re: Problem with IAP 103 to surf in internet

The ip address is network assigned and the vlan is the default one.

Guru Elite
Posts: 21,027
Registered: ‎03-29-2007

Re: Problem with IAP 103 to surf in internet

Are clients getting the same ip addresses when they attach to the IAP-103?  Does it have the same configuration as the 215?



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Contributor I
Posts: 29
Registered: ‎04-22-2016

Re: Problem with IAP 103 to surf in internet

The client maintain always the same ip address under IAP 103 and IAP 205. In every case I can ping the gateway, but when I'm under the IAP 103 I can't ping for example 8.8.8.8, insteed under IAP 105 I can do it.

Contributor I
Posts: 29
Registered: ‎04-22-2016

Re: Problem with IAP 103 to surf in internet

Connecting in ssh to the IAP 103 I can ping 8.8.8.8, but not from the clients of this IAP.

Guru Elite
Posts: 21,027
Registered: ‎03-29-2007

Re: Problem with IAP 103 to surf in internet

Are the two IAPs in the same cluster?



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Contributor I
Posts: 29
Registered: ‎04-22-2016

Re: Problem with IAP 103 to surf in internet

Yes, same cluster.

Guru Elite
Posts: 21,027
Registered: ‎03-29-2007

Re: Problem with IAP 103 to surf in internet

Do you have an internet router?  Why would it block access from one IAP and not another.  Do the IAPs have statically assigned addresses?  If yes, maybe the subnet mask and default gateway are not correct on the IAP that cannot access the internet.



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Contributor I
Posts: 29
Registered: ‎04-22-2016

Re: Problem with IAP 103 to surf in internet

Yes, we have an internet router. We have statip ip address on the IAP and I verify many times the mask and gateway configuration, that is the same of the IAP 205. I also tried to assign the ip address of the IAP 205 to the IAP 103 but it still doesn't access to internet.

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: