Aruba Instant & Cloud Wi-Fi

Reply
New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎02-20-2015

Problems with AP205 & AP105 APs in an Instant cluster

We recently (end of January) added a AP205 to an Aruba instant cluster which contains 6 AP105s in addition, and are now experiencing problems on the WLAN when the AP205 is plugged in and active.
  - The problems start within about 45 minutes to 2 hours after the AP205 becomes active in the cluster, with users complaining about slow/unreliable/intermittent service.
  - When IT support then investigates, they discover high latency and packet loss over the WLAN, even to services on the LAN.
  - Sometimes, all the SSIDs also dissappear from the air (i.e., they are not discoverable) for a short period (30 seconds to about 2 minutes).
  - The only way to resolve these problems are to reboot all the APs, but this is however just a short term solution as the problems start again within about 45 minutes to 2 hours.
  - The only permanent solution/work around found so far is to remove the AP205.
 
Does anyone have any ideas on what the issue could be?
Guru Elite
Posts: 20,329
Registered: ‎03-29-2007

Re: Problems with AP205 & AP105 APs in an Instant cluster

What version of Instant is this?

Are you using broadcast filtering on that network?  http://www.arubanetworks.com/techdocs/Instant_41_WebHelp/InstantWebHelp.htm#UG_files/CaptivePortal/ConfWLANGuest.htm

Have you tried making the AP205 the preferred master?  http://www.arubanetworks.com/techdocs/Instant_41_WebHelp/InstantWebHelp.htm#UG_files/CustomizeIAPParams/Master_Election_Protocol.htm

 

 

 

 



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎02-25-2015

Re: Problems with AP205 & AP105 APs in an Instant cluster

Do you know which version of the firmware you're running? We have both sets of APs in the lab and I'll see if I can reproduce it...

Matt

Occasional Contributor II
Posts: 15
Registered: ‎08-11-2014

Re: Problems with AP205 & AP105 APs in an Instant cluster

I'm wondering if this issue is related.. I have a TAC case open:

 

Do the management interfaces also drop? I had to setup a syslog server to get the info to TAC.

 

If you can't get an AP tech drump from the weGUI (which I couldn't due to high CPU consumption), it was suggested that I could try to grab and AP tech dump from the console.

 

https://community.arubanetworks.com/t5/Aruba-Instant-Cloud-Wi-Fi/Big-problems-w-115-225-Cluster/td-p/224264

 

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: