Campus Switching and Routing

Reply
New Contributor

Aruba S1500 MAS - Flash Device Not Ready Error on Boot and CPBoot CLI

Hi All,

 

I'm putting together a wireless lab and having some problems with the MAS switches.  I've configured and built AP's, a 7010 controller, and other devices, but the S1500 switches are giving me problems.

 

These two switches I have received from the same Ebay vendor are having the same problem.  So I need to figure out if I can fix the problems or return the switches.   

 

Is there any removable storage on these devices or something that could be missing after a factory restore?  I had one open and there doesn't seem to be a place for removable storage. 

 

Here is the error I get on boot and the error I get when trying to do an upgrade in CPboot mode.

 

 

CPBoot 1.0.46.0 (build 43231)

Built: 2014-04-15 at 10:35:41

1024MB DRAM init, XLS CPU, 64bit channel pair mode

DDR2 DRAM running at 533Mhz

DRAM:  Total = (0x40000000) 1024 MB

POST:  Memory test: Physical 0x00000000 - 0x10000000 - quick test

      Memory test: Physical 0x10000000 - 0x40000000 - quick test

      PASS

CPU:   XLS208, rev. A1 Clock: 750MHz

CPLD:  rev: 1.8 (0x1.8)

SMP:   All 8 cpus successfully started

Board: S1500-12P

PCIE:  RCx4 mode

Inven: primary inventory is OK

POST2: System Voltages

      PASS

PCIE0: Link Up. (PhyUp=1 DatLnkUp=1 PwrMode=0 LtssmState=17)

      Aruba DPE (PCIE-DevId 0xDF7C)

      BAR1(64M) @ 0xC0000000 (phys 0x60000000)

      BAR0( 1M) @ 0xC4000000 (phys 0x64000000)

PoE:   OK - Ports remain disabled

Net:   xls_gmac0 [PRIME], xls_gmac1, xls_gmac2, xls_gmac3

Boot:  Primary bootflash partition

Reboot code: 8:b3:22:29:27

 

Hit any key to stop autoboot:  0

booting system partition 0:0

USB:   USB 2.0 started, EHCI 1.00scanning bus for devices... 2 USB Device(s) found

      scanning bus for storage devices... Device NOT ready

  Request Sense returned 02 3A 00

max USB Storage Device reached: 1 stopping

1 Storage Device(s) found

Device NOT ready

  Request Sense returned 02 3A 00

0 blocks read: ERROR

0: Partition not created

Device NOT ready

  Request Sense returned 02 3A 00

Image not present

booting system partition 0:1

USB:   USB 2.0 started, EHCI 1.00scanning bus for devices... 2 USB Device(s) found

      scanning bus for storage devices... Device NOT ready

  Request Sense returned 02 3A 00

max USB Storage Device reached: 1 stopping

1 Storage Device(s) found

Device NOT ready

  Request Sense returned 02 3A 00

0 blocks read: ERROR

1: Partition not created

Device NOT ready

  Request Sense returned 02 3A 00

Image not present

booting system partition 0:2

USB:   USB 2.0 started, EHCI 1.00scanning bus for devices... 2 USB Device(s) found

      scanning bus for storage devices... Device NOT ready

  Request Sense returned 02 3A 00

max USB Storage Device reached: 1 stopping

1 Storage Device(s) found

Device NOT ready

  Request Sense returned 02 3A 00

0 blocks read: ERROR

2: Partition not created

Device NOT ready

  Request Sense returned 02 3A 00

Image not present

booting system partition 1:0

USB:   USB 2.0 started, EHCI 1.00scanning bus for devices... 2 USB Device(s) found

      scanning bus for storage devices... Device NOT ready

  Request Sense returned 02 3A 00

1 Storage Device(s) found

0 blocks read: ERROR

0: Partition not created

Image not present

booting system partition 1:1

USB:   USB 2.0 started, EHCI 1.00scanning bus for devices... 2 USB Device(s) found

      scanning bus for storage devices... Device NOT ready

  Request Sense returned 02 3A 00

1 Storage Device(s) found

0 blocks read: ERROR

1: Partition not created

Image not present

booting system partition 1:2

USB:   USB 2.0 started, EHCI 1.00scanning bus for devices... 2 USB Device(s) found

      scanning bus for storage devices... Device NOT ready

  Request Sense returned 02 3A 00

1 Storage Device(s) found

0 blocks read: ERROR

2: Partition not created

Image not present

 

cpboot> pfe mgmt

UPLINK_PRESENT_L  = 0

UPLINK_POWER_GOOD = 0

CPLD settings: Bobcats out of reset (POE enable not changed)

CPLD settings: Phy out of reset (POE reset not changed)

Phy Led Blink

pcie0stat = 17 (DPE near power supply )

pcie1stat =  0 (DPE near Uplink       )

pcie2stat =  0 (device on Uplink board)

CPLD Board Id = 14

Autodetected Cointreau12 based on PCIE link status

List of registered PCI devices

Vendor 11AB Device DF7C on bus 1

Bobcat autoinit

pci read 0xc0000050 [vendor_id]...= 000011AB (expecting 0x00011AB)

Bobcat 0 speed 222245640

Detecting uplink:

MarvellXphy   = 0

MarvellCub    = 0

MarvellBobcat = 0

MarvellSolaia = 0

PCI3_FPGA     = 0

 

Uplink=Direct SFP

Start bobcat(s) configuration

Configure Cpu GMAC1 PHY

Configure Cpu GMAC2 PHY

End bobcat(s) configure

configured the front panel port 0 as managment port

cpboot> saveenv

Saving Environment to Flash...

Erasing ##

Erased 2 sectors

Writing ################

 

cpboot> printenv

bootargs=quiet

bootcmd=bootf

bootdelay=5

baudrate=9600

loadaddr=0x87000000

bootfile=vmlinux.strip

psb_os_cpu_mask=0

userapp_cpu_map=0x0f

eth6addr=00:0b:86:99:47:42

eth7addr=00:0b:86:99:46:42

ethprime=xls_gmac0

ipaddr=192.168.2.133

netmask=255.255.255.0

serverip=192.168.2.12

gatewayip=192.168.2.254

boardname=cointreau

mgmt_port=0

netretry=no

ethaddr=00:0b:86:92:41:b8

eth1addr=00:0b:86:92:41:b9

eth2addr=00:0b:86:92:41:ba

eth3addr=00:0b:86:92:41:bb

eth4addr=00:0b:86:92:41:bc

eth5addr=00:0b:86:92:41:bd

stdin=serial

stdout=serial

stderr=serial

ethact=xls_gmac0

 

Environment size: 562/131068 bytes

cpboot> ping 192.168.2.12

Using xls_gmac0 device

host 192.168.2.12 is alive

cpboot> upgrade 0:0 ArubaOS_MAS_7.4.1.9_62608

USB:   USB 2.0 started, EHCI 1.00scanning bus for devices... 2 USB Device(s) found

      scanning bus for storage devices... Device NOT ready

  Request Sense returned 02 3A 00

max USB Storage Device reached: 1 stopping

1 Storage Device(s) found

0: Device not present

Search Airheads
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: