Campus Switching and Routing

Reply
Highlighted
Frequent Contributor I
Posts: 63
Registered: ‎03-17-2016

show spanning-tree with rapid-pvst - no output

I recently discovered my controllers thought they were the root bridge, and it appeared to be due to them using rapid-stp.  I changed this over and afterward found that I receive no output from issuing show spanning-tree.  Another thread indicated a similar problem and a suggestion to try show spantree was given.  This too seems to give no output.

 

I would like to enable spanning-tree on the controllers so that they can participate in the layer 2 broadcast domain like all other switches we run.  The goal is to use one 10g port and one 1g port, so that if the 10g  fails it will have a 1g alternate state blocking port to use immediately rather than failover completely to the secondary in our HA pair.

 

Is there any way to verify the local spanning-tree configuration once you have migrated to rapid-pvst?

 

(aruba-01) #show running-config | include spann
Building Configuration...
spanning-tree mode rapid-pvst


(aruba-01) #show spanning-tree

 

(aruba-01) #show spantree
(aruba-01) #

Wireless newb
Guru Elite
Posts: 20,807
Registered: ‎03-29-2007

Re: show spanning-tree with rapid-pvst - no output

Honestly, the recommendation is to turn of spanning tree on the controller and allow your layer 2/3 switch to manage the links using whatever version of spanning tree it is running.  Quite frankly, spanning tree is not a very controlled method of redundancy.  Typically you would want to do link aggregation on two links of the same size to the same switch.  You would enjoy twice the bandwidth, instead of having to manually set things like the root bridge.

 

 



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Frequent Contributor I
Posts: 63
Registered: ‎03-17-2016

Re: show spanning-tree with rapid-pvst - no output

It seems a lot of other users do the same thing.  I'll definitely consider this going forward, but in regards to the lack of output -- is that a known bug?

Wireless newb
Guru Elite
Posts: 20,807
Registered: ‎03-29-2007

Re: show spanning-tree with rapid-pvst - no output

There should be some output if spanning tree is running.  Feel free to open a TAC case.



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: