Controllerless Networks

Reply
Occasional Contributor I

APs disappearing from network

I have a mixed network of 205 & 305 APs.  All was well until yesterday - the 305s have disappeared from the Instant dashboard.  When I look at the APs, what is described as the Left hand LED is Green flashing, but the Right hand LED is off.....according to the install guide this suggests either the device is powered off (its not because the Green LED is flasing) or both radios are disabled.

 

I tried removing the PoE cable to effectively reboot one of the APs and its still the same!

 

Any ideas?

Guru Elite

Re: APs disappearing from network

What version of instant are you running?

Were there any recent changes in your infrastructure? (upgrades, etc).



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor I

Re: APs disappearing from network

They were there on Wednesday 1st November, but not there on Thursday 2nd.

 

There has been no infrastructure changes, and the 205s seem to be working....have re-booted one with no improvement...not sure how to address this :(

Guru Elite

Re: APs disappearing from network

What version of Instant OS are you running?

How are these access points powered?



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor I

Re: APs disappearing from network

Instant has just decided to inform me that the 3 missing APs:

 

"AP register fail because of image mismatch"

 

Odd - I've not performed an upgrade this week....or last week.....

 

Now how do I persuade these APs to get to the right image?

Guru Elite

Re: APs disappearing from network

What is the current IAP image version?



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor I

Re: APs disappearing from network

Hi Colin

 

The version of the IAPs I can access is 6.5.1.0-4.3.1.2_58595.  There has been no upgrade taking place this week, so I don't understand why the 305 APs have got an image mismatch.  

 

The missing APs must still be on:6.5.1.0-4.3.1.2, as purchased.  But I have no way of verifying this as I cannot access them.

 

Thanks 

Guru Elite

Re: APs disappearing from network

Please SSH into the existing Virtual controller and type "show log system 50".  See if the logs have the correct time on them.  If they don't that might give us a clue.

 

Try SSH into one of the APs that are not up (you probably cannot get into the GUI), and type "show log system 50" to see if the time is correct on that as well.  Also type "show version" to see what version of OS it is running.



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Aruba Employee

Re: APs disappearing from network

Master IAP#show log system

recv_image_check, 1761: AP class not match, Master-25, Slave-30.

Image_sync_via_isc

send_image_mismatch url (ap classCentaurus) to 192.168.20.101

 

The above log should show up if there is an image mismatch.

Occasional Contributor I

Re: APs disappearing from network

The down AP I connected to seems to think its January 1970!  How do I re-set the date?  

The version is displayed as 6.5.4.3.

 

Is there a way to roll out a new version via SSH?

Search Airheads
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: