Controllerless Networks

Reply
Occasional Contributor II
Posts: 32
Registered: ‎09-03-2013

DHCP Timeout 6.2.1.0-3.4.0.3_40346

Hi All,

 

I have recently upgraded our firmware to version 6.2.1.0-3.4.0.3_40346 but on a few of the Virtual Controllers i can see clients getting DHCP Timeout's, this has not happened on all VC but one in particular.

Any Suggestions on what i can do to resolve this?

 

Many Thanks

Nisha 

MVP
Posts: 562
Registered: ‎11-28-2011

Re: DHCP Timeout 6.2.1.0-3.4.0.3_40346

Are you using VC based DHCP (rather than network)? I assume so?

 

What I would do first, is just check you're not running out of addresses? I'm not aware of a way of doing this on the IAP VC GUI, but if you SSH/Telnet to the VC, you can do "show dhcp-allocation". You'll need to count the entries I'm afriad!

 

Thanks.

Kudos appreciated, but I'm not hunting! (ACMX 104)
Occasional Contributor II
Posts: 32
Registered: ‎09-03-2013

Re: DHCP Timeout 6.2.1.0-3.4.0.3_40346

Hiya,

 

yes i am using VC based DHCP. i will try and have a look via ssh.

 

thanks

nisha

Occasional Contributor II
Posts: 32
Registered: ‎09-03-2013

Re: DHCP Timeout 6.2.1.0-3.4.0.3_40346

I have done a show dhcp allocation via ssh to the VC, we have a /23 subnet so are cablet of aound 510 hosts and we only have 130 clients connected at any given time?

 

any further suggestions?

 

 

Thanks

Nisha

MVP
Posts: 562
Registered: ‎11-28-2011

Re: DHCP Timeout 6.2.1.0-3.4.0.3_40346

A couple of thoughts...

 

Did you go for this version/upgrade for a specific reason? There's a 3.4.0.4 and a v4 available now?

 

Nothing I can see in the release notes suggests a specific fix, but it might be worth considering the newer ones?

 

Other than that, I'd think you'd want to be in front of the client to debug it, as the IAP debugging is a bit limited.

 

Other than that, perhaps try a reboot?

 

Kudos appreciated, but I'm not hunting! (ACMX 104)
Occasional Contributor II
Posts: 32
Registered: ‎09-03-2013

Re: DHCP Timeout 6.2.1.0-3.4.0.3_40346

I went for this firmware version because it supports 802.11ac.. is there a newer firmware version?
i have tried rebooting a couple of times but i am still seeing a few DHCP timeouts.


Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: