Controllerless Networks

Reply
Occasional Contributor I
Posts: 6
Registered: ‎01-06-2015

how do i connect AP

how do I connect an AP that is in a different segment of the controller and is geographically distanced through an MPLS  channel

Guru Elite
Posts: 8,762
Registered: ‎09-08-2010

Re: how do i connect AP

Is the controller's IP routable from the remote location? 



Thanks, 
Tim

Tim Cappalli | Aruba Security TME
@timcappalli | timcappalli.me | ACMX #367 / ACCX #480
Occasional Contributor I
Posts: 6
Registered: ‎01-06-2015

Re: how do i connect AP

Yes, the AP connected to the remote site is connected, has an IP address and the controller can do PING to the AP without problem, but i dont know how can i do to provissioning this AP

 

This is a diagram

 

 

                                          10.10.10.1                       10.10.10.2

CONTROLLER ====== ROUTER===========ROUTER===========AP

 192.168.200.2          192.168.200.1                 192.168.100.1             192.168.100.3

 

 

The connection from controller to AP trough PING is successful!!

 

 

Guru Elite
Posts: 8,762
Registered: ‎09-08-2010

Re: how do i connect AP

How are you doing controller discovery? 

Do you have DHCP option 43/60 configured in that location? Do you have the aruba-master dns record set in your environment? 


Thanks, 
Tim

Tim Cappalli | Aruba Security TME
@timcappalli | timcappalli.me | ACMX #367 / ACCX #480
Occasional Contributor I
Posts: 6
Registered: ‎01-06-2015

Re: how do i connect AP

the AP get a IP Address trough the Router on remote location, colud the controller discover the APs via ADP or DNS if the AP is in other network?

 

The DHCP option 43/60 if no configured on the remote location! 

MVP
Posts: 1,414
Registered: ‎11-30-2011

Re: how do i connect AP

please next time post in the correct sub forum, as this isn't instant related.

 

as for your question, the controller doesn't discover the AP, the AP discovers the controller. the AP can do that fine over a layer 3 network, when controller disocvery is based on DNS or DHCP. ADP won't work as that is broadcast based and limited to a l2 network.

Valued Contributor II
Posts: 804
Registered: ‎12-01-2014

Re: how do i connect AP

Hi Friend,

 

There are two solutions for your requirement,

 

1. Create a VPN from the remote location ( where AP is connected) to the location where the Controller is deployed and provide the Master IP to the AP ( Static, DHCP option 43/60 or through DNS)

 

Bottom line, AP should be able to discover the Master and should be able to exchange the PAPI traffic with controller.

 

2. Connect the AP directly to the controller and provision the AP as a RAP and take it to the remote location and uplink it .

 

Ensure that all the required VPN related config is taken care and the required traffic is allowed in the firewall either side.

 

Hope got some clarity on this,

 

Please feel free for any further help on this.

Cheers,
Venu Puduchery,
[Is my post helped you ? Give Kudos :) ]
Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: