Network Management

Reply
Frequent Contributor I
Posts: 83
Registered: ‎06-27-2007

Airwave not showing SNR under RF Performance Charts

I am trying to figure out why Airwave is not showing the SNR info under RF Performance.  Health and Speed are shown but SNR is not.  

 

I am using the default-amp profile on all Aruba controllers (ArubaOS 6.4.0.1) and Airwave 8.0.1.  

 

Any suggestions as to where to look for troubleshooting? 

 

Thanks!

 

MVP
Posts: 1,408
Registered: ‎10-25-2011

Re: Airwave not showing SNR under RF Performance Charts

Is amon enabled under AMP Setup -> General ?
Pasquale Monardo | Senior Network Solutions Consultant
ACDX #420 | ACMP
[If you found my post helpful, please give kudos!]
MVP
Posts: 4,179
Registered: ‎07-20-2011

Re: Airwave not showing SNR under RF Performance Charts

Do you have AMON enabled ? on both sides?
Thank you

Victor Fabian
Lead Mobility Engineer @ Integration Partners
AMFX | ACMX | ACDX | ACCX | CWAP | CWDP | CWNA
Frequent Contributor I
Posts: 83
Registered: ‎06-27-2007

Re: Airwave not showing SNR under RF Performance Charts

AMON is enabled in Airwave.  I have also setup Airwave as the mgmt-server on the controllers using the default-amp profile.

 

 

Frequent Contributor I
Posts: 83
Registered: ‎06-27-2007

Re: Airwave not showing SNR under RF Performance Charts

OK, I changed "Prefer AMON vs SNMP Polling" from Yes to No, and now I am getting the SNR info.  Not sure why that fixes things...

 

There is no firewall stopping UDP 8211 traffic between Airwave and the controllers.  I am not sure what else would be stopping AMON from working correctly. 

MVP
Posts: 4,179
Registered: ‎07-20-2011

Re: Airwave not showing SNR under RF Performance Charts

Are you allowing 8211/UDP between controller and airwave ?

Also checked if the information is getting send out:

show mgmt-server message-counters process wms
show mgmt-server message-counters process stm
Thank you

Victor Fabian
Lead Mobility Engineer @ Integration Partners
AMFX | ACMX | ACDX | ACCX | CWAP | CWDP | CWNA
Frequent Contributor I
Posts: 83
Registered: ‎06-27-2007

Re: Airwave not showing SNR under RF Performance Charts

I have confirmed there is no firewall stopping PAPI traffic.  

 

I did check the mgmt-server counters before and they showed messages being passed as I would expect.  

 

Going to try upgrading AMP to the latest version and see if it makes a difference.

 

 

MVP
Posts: 4,179
Registered: ‎07-20-2011

Re: Airwave not showing SNR under RF Performance Charts

That was going to be my next suggestion..

Theres been a lot of bug fixes since 8.0.1
Thank you

Victor Fabian
Lead Mobility Engineer @ Integration Partners
AMFX | ACMX | ACDX | ACCX | CWAP | CWDP | CWNA
MVP
Posts: 1,408
Registered: ‎10-25-2011

Re: Airwave not showing SNR under RF Performance Charts

you shouldn't have to do prefer AMON vs SNMP to make it work.

As victor suggests, upgrade is your best course. I would then test without that option enabled and see if you are getting SNR results
Pasquale Monardo | Senior Network Solutions Consultant
ACDX #420 | ACMP
[If you found my post helpful, please give kudos!]
Frequent Contributor I
Posts: 83
Registered: ‎06-27-2007

Re: Airwave not showing SNR under RF Performance Charts

Upgrading to AMP 8.0.5 appears to have resolved the issue. 

 

Thanks for your help! 

 

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: