Network Management

Reply
MVP
Posts: 706
Registered: ‎12-01-2010

Airwave uprade to 8.0.0 -- VisualRF issues

It's great that flash if gone, my boss likes looking at floorplans on his iPad.

 

We notice however that the heatmaps got a LOT cooler in the new version (poorer coverage, not The Fonz)

 

We've been using VisualRF to plan a new store deployment and have been hitting the mark pretty squarely each time. The store which we were finalizing yesterday now looks terrible.

 

I can't find any assumptions or settings in the system which were changed, but predicted coverage dropped terribly.

What's changed? and how do I change it back?

 

Plan yesterday afternoon (flash-app):

visualrf-flash.png

 

Plan this morning (html5-app):

visualrf-html5.PNG

--Matthew

if I've helped, please give kudos
if I've provided a solution, please mark the solution so others can find it
Guru Elite
Posts: 20,585
Registered: ‎03-29-2007

Re: Airwave uprade to 8.0.0 -- VisualRF issues

Msabin,

 

Is this pre-deployment?  Please screenshot your settings on both.



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

MVP
Posts: 1,110
Registered: ‎10-11-2011

Re: Airwave uprade to 8.0.0 -- VisualRF issues

Have you tried measuring the floor again?
=======================================
If a reply adequately addresses your issue, please click on the "Accept as Solution" and "Give Kudos" button so this information can benefit other users.
MVP
Posts: 706
Registered: ‎12-01-2010

Re: Airwave uprade to 8.0.0 -- VisualRF issues

This floorplan is all planned APs in pre-deployment planning.

I re-measured the floorplan which changed nothing.

 

Here are the floor and AP properties we use for our planning, I can't show the former screenshots since we've upgraded and can't go back easily, but they are the same assumptions we've used for 60 or so stores.

 

visualrf-flash-Floor-properties.png

 

 

visualrf-flash-AP-properties.PNG

--Matthew

if I've helped, please give kudos
if I've provided a solution, please mark the solution so others can find it
MVP
Posts: 706
Registered: ‎12-01-2010

Re: Airwave uprade to 8.0.0 -- VisualRF issues

I have further tried restarting VisualRF and switching back to flash.

Now live floorplans looks pretty similar to prior, but planned floorplans still look terrible (in both html5 and flash)

 

I've got a ticket open with TAC, unless anyone has any more ideas, I'll just wait on TAC and report back what I learn.

--Matthew

if I've helped, please give kudos
if I've provided a solution, please mark the solution so others can find it
Occasional Contributor I
Posts: 5
Registered: ‎01-12-2012

Re: Airwave uprade to 8.0.0 -- VisualRF issues

I just upgraded from 7.7.11 to 8.0.0 and I'm seeing the same issue.   DWG imports don't load a floor plan in HTML5 mode and in Flash no layers are showing up to unselect unneeded layers from our facilities master floor plan files.

MVP
Posts: 1,408
Registered: ‎10-25-2011

Re: Airwave uprade to 8.0.0 -- VisualRF issues

Seems as though I am suffering from the "cooling" issue as well.

I'll dig deeper into this and see if I can find anything.
Pasquale Monardo | Senior Network Solutions Consultant
ACDX #420 | ACMP
[If you found my post helpful, please give kudos!]
MVP
Posts: 706
Registered: ‎12-01-2010

Re: Airwave uprade to 8.0.0 -- VisualRF issues

TAC has been able to reproduce the problem, and is processing it as a bug.

 

I'll keep you posted as the ticket proceeds...

--Matthew

if I've helped, please give kudos
if I've provided a solution, please mark the solution so others can find it
MVP
Posts: 1,408
Registered: ‎10-25-2011

Re: Airwave uprade to 8.0.0 -- VisualRF issues

[ Edited ]

amazing.

 

if you get BUG ID, can you share so if I open a case ill refer to it to get more eyes on it.

Pasquale Monardo | Senior Network Solutions Consultant
ACDX #420 | ACMP
[If you found my post helpful, please give kudos!]
Frequent Contributor I
Posts: 85
Registered: ‎04-05-2011

Re: Airwave uprade to 8.0.0 -- VisualRF issues

Ditto, I am experiencing the same issue, so i will call in and let them know more people are seeing the problem if you can get an bug ID.   So far i am liking 8.0, just got to get things fixed. 

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: