Network Management

Reply
Frequent Contributor I
Posts: 62
Registered: ‎10-25-2013

IAP - AirWave - ALE

Hi, all!

 

Anybody can help with configuration manuals for ALE.

Main task to see RTLS in ALE (floor plans from AirWave).

 

Thank you!

Guru Elite
Posts: 8,794
Registered: ‎09-08-2010

Re: IAP - AirWave - ALE

rtls-instant.JPG


Tim Cappalli | Aruba Security TME
@timcappalli | timcappalli.me | ACMX #367 / ACCX #480
Frequent Contributor I
Posts: 62
Registered: ‎10-25-2013

Re: IAP - AirWave - ALE

Main problem that after configuration ALE to work with AirWave, ALE told me that see all floorplans, but have to be restart. After restart ALE we can not see any plans.

 

Thank you!

Frequent Contributor I
Posts: 62
Registered: ‎10-25-2013

Re: IAP - AirWave - ALE

Also - where I can find configuration manuals for ALE?

 

Thank you!

Frequent Contributor I
Posts: 62
Registered: ‎10-25-2013

Re: IAP - AirWave - ALE

Configuration manuals find in Arubapedia.

 

But still have a question - why after restart ALE can't see floorplans from AirWave?

Find few reasons:

- ALE have to be minimum 8.0.8 (earlier versions have the same problems)

- location service not starting normally

- password with abnormal symbols

 

Any more ideas?

 

Thank you!

Occasional Contributor II
Posts: 12
Registered: ‎07-18-2014

Re: IAP - AirWave - ALE

[ Edited ]

Some commands I found a HUGE help.  All commands are issued via the ALE CLI.

 

tail -f /opt/ale/var/log/ls.py/current - this shows you the real time log of ALE trying to connect to AirWave.

netstat -an | grep 8088 - which IAPs are pointed to ALE and communication.

cat /etc/locationserver.conf  -  to make sure floors are choosen and also shows the username/password

cd /opt/ale/home/ - This shows the directory where the floor 'cookies' are stores.  Deleting these will cause ALE to do a complete rediscover.  Do this at your own risk.

 

Be sure you also choose the floor plans you want to see in ALE, under the Select Site. After you choose the floor plans, it again restarts the services.  

 

I use very complex passwords, no issues.  Running ALE 1.3.3 and AirWave 8.0.8.1.  If you arent on 1.3.3, I would suggest you upgrade to it.  I had horrible issues with previous versions.  I havent installed 2.0 yet.  Also be sure VisualRF is running and healthy on your Airwave server.  I have found if VisualRF isnt running, ALE will not check in properly.  ALE requires feeds from both the IAPs and Airwave, make sure nothing is blocking the feeds.

Frequent Contributor I
Posts: 62
Registered: ‎10-25-2013

Re: IAP - AirWave - ALE

Hi, all!

 

Problem was resolved after upgrade to newer version AirWave (8.0.9)

 

Thank you!

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: