Network Management

Reply
Regular Contributor I
Posts: 237
Registered: ‎01-19-2013

Problems with Airwave heatmap

[ Edited ]

Hi community,

 

we´ve upgrade our airwave to version 8.2.3.1 now our heatmap is not displayed correctly.2017-04-27 14_38_27-AirWave.png

I test it with different web browsers IE, Firefox and Chrome, the problem was the same.

I have deleted out all the APs and replaced it in the heatmap, but the problem was not fixed.

I hope you have some ideas to fix the problem.

 

Thanks

Aruba Employee
Posts: 305
Registered: ‎02-19-2015

Re: Problems with Airwave heatmap

Hi,

 

I see in VisualRF it displaying all the singnal cut of heatmap colors? Can you change the cutoff singal strength in heatmap and check.

 

Do you have old visularf heatmap screen shot from which version have you upgraded ?

 

Regards,

Pavan

Regular Contributor I
Posts: 237
Registered: ‎01-19-2013

Re: Problems with Airwave heatmap

Hi,

 

signal cut off ist set to -95 db but the heatmap does not change.

I restart the airwave server but still the same problem.

Regular Contributor I
Posts: 237
Registered: ‎01-19-2013

Re: Problems with Airwave heatmap

where can I change the color?

 

Aruba Employee
Posts: 305
Registered: ‎02-19-2015

Re: Problems with Airwave heatmap

Hi,

 

So, even if we change the cutoff singal strength the heatmaps not changing? If we uncheck the heatmap option still it showing heatmpas? If Yes, could you try resize the floor plan and check the status?

 

Regards,

Pavan

Regular Contributor I
Posts: 237
Registered: ‎01-19-2013

Re: Problems with Airwave heatmap

yes no changing when I change the singal cutoff signal strength.

I resized the floor plan, but it does not fix the problem.

Aruba Employee
Posts: 305
Registered: ‎02-19-2015

Re: Problems with Airwave heatmap

Hi,

 

Try below steps

  • Poll the redis database and check if didnt fixed go for second    
    https://<Airwave IP>/visualrf/poll_aps_now.xml
  • Toggle the use metric units setting in VisualRF> Setup page

 

Regards,

Pavan

Regular Contributor I
Posts: 237
Registered: ‎01-19-2013

Re: Problems with Airwave heatmap

I set the butten use metric units to no and now the heatmap works...

Is there a known issue with the metric unit in this airwave version, one of our costumers had the same problem.

Aruba Employee
Posts: 305
Registered: ‎02-19-2015

Re: Problems with Airwave heatmap

We have bug DE28374 in Airwave and it will be fixed in 8.2.4.

 

Regards,

Pavan

 

If my post addresses your query, give kudos:)

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: