Network Management

Reply
Occasional Contributor II
Posts: 15
Registered: ‎02-12-2016

Unable to log into Aireave gui

Hello community.

All of a sudden I can't log into the GUI on AMP server. I can ping the server and SSH into the server but when I try to access the GUI I get '"This page can't be reached". I'm fairly new to this but here's some info. I can see httpd is running when I issue the "top" command and it is using 99% of CPU. I have tried rebooting but this has not helped. If someone could give some advice it would be greatly appreciated. Thanks.

Aruba Employee
Posts: 10
Registered: ‎05-27-2013

Re: Unable to log into Aireave gui

UI not being reachable could be due to multiple reasons, some of the common suspects:

 

1. Date on server being incorrect

2. Hardware resources not meeting minimum requirements

3. Issues with any custom certificate installation

4. httpd process related issues

5. generic network issue with firewall / proxy interfering with http traffic

 

I would recommend verifying #1 first and if restart service if possible using rd command. Can check /var/log/httpd/access_log to check if the requests are hitting the server. 

Occasional Contributor II
Posts: 15
Registered: ‎02-12-2016

Re: Unable to log into Aireave gui

Thanks for the reply and sorry that i'm replying back so late but I went on vacation shortly after posting... This is not a new installation, it's been working fine until it stopped working. (the gui that is) Let me preface this by saying i'm not a Linux guru. I checked the time and date on the server, the date was correct but the time was off by an hour so I fix that but still can't access the gui. Since nothing has changed since it was working before I don't think hardware resources are an issue.I think the problem is httpd related. The httpd service is running (I see it when I used the "top" command) but when I go to check this log /var/log/httpd/access_log it says no such file or directory. I also tried the command apachectl start but nothing happened at first then I got new mail to the root mail account. The last line in the root mail account was "/etc/cron.hourly/tsdb-purge: line 9: cd: /var/airwave/tsdcache: No such file or directory." I also saw an error log in the /var/log/httpd directory with today's date on it. This is what it says: bootstrap.pl(21345) : Starting... bootstrap.pl(21365) : Starting... bootstrap.pl(21365) : Not the last run yet (PPID: 21364) This is repeated in the log although the bootstrap.pl(#####) and PPID: ##### numbers change with each grouping. I'm not sure what any of this this means, is my Amp server hosed? Any thoughts would be appreciated.
Aruba Employee
Posts: 67
Registered: ‎04-24-2013

Re: Unable to log into Aireave gui

Can we check whether the hard disk is full or not? You can execute the below command to check this,

 

# df -h


Regards,

Vishnu

Regards,
Vishnu
If my post helped you, don't forget to give kudos ;)
Occasional Contributor II
Posts: 15
Registered: ‎02-12-2016

Re: Unable to log into Aireave gui

Hello Vishnu.

here are the results of the command

Filesystem  size   used   Avail   use%    Mounted on

tmpfs          64M      0      64M     0%       /var/lib/pgsql/pg_stats_temp

 

Aruba Employee
Posts: 67
Registered: ‎04-24-2013

Re: Unable to log into Aireave gui

Hi tharris,


Could you share the complete outout for df -h. It would like below,

 

[root@localhost mercury]# df -h
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/mapper/VolGroup00-LogVol00
223G 23G 189G 11% /
tmpfs 7.3G 4.0K 7.3G 1% /dev/shm
/dev/sda2 93M 78M 11M 89% /boot
/dev/sda1 200M 256K 200M 1% /boot/efi
tmpfs 64M 828K 64M 2% /var/lib/pgsql/pg_stats_temp

 

Regards,

Vishnu

 

 

Regards,
Vishnu
If my post helped you, don't forget to give kudos ;)
Occasional Contributor II
Posts: 15
Registered: ‎02-12-2016

Re: Unable to log into Aireave gui

That is the complete output. I attached a screenshot.

Aruba Employee
Posts: 67
Registered: ‎04-24-2013

Re: Unable to log into Aireave gui

Its strange its not showing other partitions. I would request you to open a TAC case so that TAC can analyze this for a faster resolution.

Regards,

Vishnu

Regards,
Vishnu
If my post helped you, don't forget to give kudos ;)
Occasional Contributor II
Posts: 15
Registered: ‎02-12-2016

Re: Unable to log into Aireave gui

Ok. Thanks for the help.

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: