Network Management

Reply
Aruba
Posts: 1,644
Registered: ‎04-13-2009

VIA Users Not Showing in AirWave

I am with a customer running AirWave 7.5.2 who has VIA users.  The controller and all the wireless users show in AirWave just fine, but there are no VPN/VIA users showing, nor are there any history of any.

 

A second customer is running 7.6.2 and does see VPN/VIA users. Is this a version compatibility issue or a configuration issue?  I don't recall any VPN/VIA specific settings applied to the one that works.

------------------------------------------------
Systems Engineer, Northeast USA
ACCX | ACDX | ACMX

Moderator
Posts: 1,270
Registered: ‎10-16-2008

Re: VIA Users Not Showing in AirWave

I'll schedule to have someone in QA doublecheck this behavior.


Rob Gin
Senior QA Engineer - Network Services
Aruba Networks, a Hewlett Packard Enterprise Company
Aruba
Posts: 1,644
Registered: ‎04-13-2009

Re: VIA Users Not Showing in AirWave

Thanks Rob.

------------------------------------------------
Systems Engineer, Northeast USA
ACCX | ACDX | ACMX

Aruba Employee
Posts: 15
Registered: ‎04-03-2013

Re: VIA Users Not Showing in AirWave

You do not have to change any settings on AirWave to show VPN/VIA users. Assuming the VIA profiles are configured correctly on the controller, can you possibly get the output of command #show user-table verbose from the controller cli? What version of AOS is the controller on?

Aruba
Posts: 1,644
Registered: ‎04-13-2009

Re: VIA Users Not Showing in AirWave

[ Edited ]

A portion of the results are below.  The code is 6.2.0.3.

 

10.50.80.148   00:00:00:00:00:00  DOM\USER1                Internal_Employee  00:01:48    VIA-VPN  X.X.X.X  N/A   tunnel        Win XP    VIA_DC04   1 
10.50.80.149   00:00:00:00:00:00  DOM\USER2                Internal_Employee  00:00:02    VIA-VPN  X.X.X.X  N/A   tunnel        Win XP    VIA_DC04   1 
10.50.80.150   00:00:00:00:00:00  DOM\USER3                Internal_Employee  00:00:00    VIA-VPN  X.X.X.X  N/A   tunnel                        VIA_DC04   1

------------------------------------------------
Systems Engineer, Northeast USA
ACCX | ACDX | ACMX

Aruba Employee
Posts: 15
Registered: ‎04-03-2013

Re: VIA Users Not Showing in AirWave

Thanks for the info. We had an issue on AOS which was fixed in v6.2.0.0, so your controller is probably fine. Can you check one last thing for me please? From the AirWave server's CLI, could you please run this command?

 

[root@localhost mercury]# s2w <controller_ip> <snmp_community_string> 1.3.6.1.4.1.14823.2.2.1.4.1.2.1.3.0.

 

Depending on what this returns, we may have to open a case with support on debugging this further.

Aruba
Posts: 1,644
Registered: ‎04-13-2009

Re: VIA Users Not Showing in AirWave

Rsults are below; not sure what it "should" look like.   Thanks....

 

WLSX-USER-MIB::nUserName.'......'.x.x80.98 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'......'.x.x80.99 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'......'.x.x80.100 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'......'.y.y.1.61 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'......'.y.y.200 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'......'.z.z.9.196 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'..Òw.Ç'.x.x68.165 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'..¿»|.'.x.x68.12 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'..à.O§'.x.x79.14 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'..à2.Ã'.x.x77.206 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'..e";ð'.x.x76.29 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'..e"w$'.x.x75.235 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'..e".X'.x.x77.32 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'..e"À.'.x.x76.42 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'..e"Ç\'.x.x79.17 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'..e%Dª'.x.x76.49 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'..e0Ù.'.x.x76.236 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'..e0ê>'.x.x79.34 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'..e0í¨'.x.x79.35 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'..e1..'.x.x77.216 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'..e:{ê'.x.x78.48 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'..eE.\'.x.x77.207 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'..eE.n'.x.x75.200 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'..eÊõn'.x.x77.202 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'..eÌPÌ'.x.x78.236 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'..eÌ..'.x.x79.47 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'..;io×'.x.x75.43 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'..;iz»'.x.x75.233 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'..;{¥ï'.x.x76.218 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'..;.Õ.'.x.x78.33 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'..;.Õ.'.x.x77.28 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.!\.nU'.x.x78.36 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.!\.a7'.x.x76.216 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.!\...'.x.x78.209 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.!\'ó.'.x.x34.40 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.!\3>å'.x.x79.59 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.!\.l5'.x.x79.54 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.!]Â..'.x.x76.238 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.!j..Ä'.x.x68.213 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.!k[.Æ'.x.x78.231 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.!k¬-.'.x.x75.26 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.!k®Ó~'.x.x76.38 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'."úC.`'.x.x78.51 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'."úC.Ä'.0.0.0.0 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'."úG÷ª'.x.x79.232 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'."ú|äÐ'.x.x79.27 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'."úº½Ö'.x.x79.51 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'."úê.z'.x.x77.209 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'."úöFÞ'.x.x77.237 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'."úýr&'.x.x78.221 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'."úýsX'.x.x79.18 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.#.r%'.x.x79.200 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.#..£È'.x.x76.206 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.#.Ò.D'.x.x18.72 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.#.Ò.D'.x.x77.233 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.#...ô'.x.x68.145 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.$Ö¥..'.x.x76.200 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.$Ö¥,.'.x.x75.199 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.$Ö¥±Ð'.x.x79.21 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.&Æ9bê'.x.x78.19 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.&Æ:kÊ'.x.x78.61 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.&ÆB..'.x.x77.36 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.&ÆB.ø'.x.x6.82 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.&ÆB.ø'.x.x75.28 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.&ÆB..'.x.x75.42 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.&ÆK).'.x.x76.75 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.&ÆO6n'.x.x77.240 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.&Æl2ô'.x.x79.212 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.&Ç.$ô'.x.x68.225 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.'.n.4'.x.x.40.147 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.'.n.4'.x.x68.22 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.7mXÔÝ'.x.x34.59 = STRING: <username>
WLSX-USER-MIB::nUserName.'.ô¹Hð<'.x.x35.100 = STRING: <username>

------------------------------------------------
Systems Engineer, Northeast USA
ACCX | ACDX | ACMX

Aruba Employee
Posts: 15
Registered: ‎04-03-2013

Re: VIA Users Not Showing in AirWave

Thanks for the quick response. That's the exact output I was hoping to see, and the oid walk is actually returning VPN user data. I was able to view VPN users in my lab setup (AirWave 7.5.2 and AOS 6.2.0.3), so I suggest you open a support case so this can be debugged further. Out of curiosity, what AOS version is the second customer on?

Aruba
Posts: 1,644
Registered: ‎04-13-2009

Re: VIA Users Not Showing in AirWave

The one that is working is 6.2.0.2.

The one that is not working is 6.2.0.3


Thanks; we'll go through TAC.

------------------------------------------------
Systems Engineer, Northeast USA
ACCX | ACDX | ACMX

MVP
Posts: 371
Registered: ‎01-14-2010

Re: VIA Users Not Showing in AirWave

Hi Clembo,

 

Did you ever figure out this issue? I'm just curious as I'm running into the same thing.

 

Thanks!

 

-Mike

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: