Remote Networking

Reply
Occasional Contributor I
Posts: 9
Registered: ‎09-02-2009

VIA XAuth failure

Anyone seen a VIA user failed authentication with an message of "IKE XAuth failed for "?

User was able to authenticate, download the VIA client and, successfully pull the VIA_0/{Controller} Connection Profile. Subsequent connections fail.

Thanks

Randy
Guru Elite
Posts: 21,487
Registered: ‎03-29-2007

Re: VIA XAuth failure

you need to set a "dummy" IKE shared secret in your vpn settings on the controller.

Configuration> Advanced> VPN Services> IKE shared Secret. Click on add, to add any IKE shared secret.


Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor I
Posts: 9
Registered: ‎09-02-2009

Re: VIA XAuth failure

Pre Shared secret is already set.

(WDC-620-3BLAB-01) # show running-config | incl ike
Building Configuration...
netservice svc-ike udp 500
user any svc-ike permit
ike authentication PRE-SHARE ******
ikev2-policy "10004"
ikev2auth eap-mschapv2

Thanks

Randy
Moderator
Posts: 245
Registered: ‎09-12-2007

Re: VIA XAuth failure

This is probably worth opening a TAC case. I would suspect it's just a configuration error, but we really need to see the entire config file to be sure. I suspect you probably don't want to post the entire thing on a public forum. :)

Also, VIA can generate logs with the "Send logs" button. This will be very useful in troubleshooting problems.
---
Jon Green, ACMX, CISSP
Security Guy
Occasional Contributor I
Posts: 9
Registered: ‎09-02-2009

Re: VIA XAuth failure

Agreed and will do...Thank you
Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: