Security

Reply
Contributor I

ArubaOS Internal DB is not working

Hello,

 

I have a problem with an Aruba 650 Controller running ArubaOS 6.4.0.3.

 

I configured Campus WLAN for guest access and want to use the Internal DB of the Controller. So far, everything okay. The Guest-WLAN work correctly, guest-logon role redirect to the Captive Portal.

 

NOW MY Problem:

In the Web-UI i can not enter the Internal DB of the Controller. (SECURITY -> Authentication -> Servers -> Internal DB)

When clicking on the + next to Internal DB nothing happen. I can not click on Internal DB, too.

 

To test an other way it created a Guest Provisioning Account. I can log in with the Provisioning Account, but when trying to create a new user, the user won't be listed after clicking on "CREATE" in the little POP-UP window.

 

Without Access to the internal DB of the Controller, I can't authenticate any guest users.

 

Please Help! I have no clue where the problem is.

 

Regards,

Thomas

Systems-/Network-Engineer
ACMP, ACCP, Brocade Certified

Re: ArubaOS Internal DB is not working

Have you tried another browser or using the CLI
Thank you

Victor Fabian
Lead Mobility Engineer @ Integration Partners
AMFX | ACMX | ACDX | ACCX | CWAP | CWDP | CWNA
Contributor I

Re: ArubaOS Internal DB is not working

Hey,

 

its not working with any browser:
Internet Explorer

Chrome

Firefox

 

How can I enter from CLI to manual add users to the Internal DB?

It's not the solution the costumer want to have for their receptionist, but maybe a fist attempt to find the problem.

 

Regards,

Thomas

Systems-/Network-Engineer
ACMP, ACCP, Brocade Certified
Contributor I

Re: ArubaOS Internal DB is not working

Hey,

 

i tried to add a user manually..

 

that was the error message:

Error accessing the Local User DataBase. Run "local-userdb fix-database" to fix the Local Database. Caution: fix-database command will drop the database and create a new one.Try to export the Local Database("local-userdb export <filename>") in case you want to save the existing data.

 

BUT:

 

i can not execute the local-userdb fix-databae command!

 

that is the error-message:

 

Controller#local-userdb fix-database
                             ^
% Invalid input detected at '^' marker.

 

 

 

Systems-/Network-Engineer
ACMP, ACCP, Brocade Certified
Guru Elite

Re: ArubaOS Internal DB is not working

trnordmann,

 

Do you have a master/local setup (more than one controller)?  I would try to add the user on the master controller, if you can.



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Contributor I

Re: ArubaOS Internal DB is not working

Hey guys,

 

@cjoseph: it is just a single 650 Controller, small environment

 

thanks for your help! I could solve the problem..

I saved the running-configuration and then WRITE ERASE ALL the controller.

After that I replaced the old licenses and copied the saved configuration back on the controller.

 

After that complete erase of the controller i could access the Internal DB again!

 

Regards,

Thomas

Systems-/Network-Engineer
ACMP, ACCP, Brocade Certified
Search Airheads
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: