Security

Reply
Frequent Contributor I

Clearpass Error 216 Authentication Failure

We have an 802.1X wireless network that is currently using Device auth, this works perfectly happily for 95% of clients but we've started seeing clients in the last few weeks fail authentication with user not found and the device won't connect.

 

These client are mostly new build Windows 7 laptops, they've been connected to the network with a wired connection which worked perfectly fine.

 

Any help or guidance would be much appreciated.

 

Thanks

 

Jon

 

 

Re: Clearpass Error 216 Authentication Failure

In your AD authentication source there is a Base DN. Are the devices that are failing under that Base DN?
Cheers
James

-------------------------------------------------------
-------------------@whereisjrw-------------------
------------------------blog-------------------------
ACCX #540 | ACMX #353 | ACDX #216 | AMFX #11
---------------------
-------------------------------------------------------

If a reply adequately addresses your issue, please click on the "Accept as Solution" and "Give Kudos" button so this information can benefit other users via search.
Frequent Contributor I

Re: Clearpass Error 216 Authentication Failure

I've checked two of the devices that are failing and both are in LDAP browser.

 

Thanks

 

Jon

Re: Clearpass Error 216 Authentication Failure

Are you seeing user or machine auth failures?

Get Outlook for iOS
Thank you

Victor Fabian
Lead Mobility Engineer @ Integration Partners
AMFX | ACMX | ACDX | ACCX | CWAP | CWDP | CWNA
Aruba

Re: Clearpass Error 216 Authentication Failure

jon, please share (or PM) an export of the failed access tracker event to help shed some light on the failure.

------------------------------------------------
Systems Engineer, Northeast USA
ACCX | ACDX | ACMX

Frequent Contributor I

Re: Clearpass Error 216 Authentication Failure

Thanks everyone, it turns out that its an issue with the computer account in AD. Our server team did some testing and found removing it from the domain and putting in a workgroup and then re-adding it to the domain fixed the issue.

Search Airheads
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: