Security

Reply
Occasional Contributor II
Posts: 27
Registered: ‎03-16-2013

How can I get a copper GBIC to correctly function on an Aruba 6000 controller?

I have an Aruba 6000 box and I for some odd reason can't get a Finisar copper GBIC to work on a line-card port. I am running version 3.4.3.2 code. I know the GBIC is functioning since I had it working on another port on the same chassis. It says "Max power consumption exceeds GBIC specification. Auto-negotiation must be disabled on host system" on the back of the GBIC. I have disabled both speed and duplex auto-negotiation. Am I missing something? Please let me know if I can provide any more information.

 

Thanks in advance!

MVP
Posts: 226
Registered: ‎03-03-2011

Re: How can I get a copper GBIC to correctly function on an Aruba 6000 controller?

It sounds like you need to limit the amount of PoE from the switch port.

Try disabling PoE on the switch port if you don't need it.

David
ACDX #98 | ACMP | ACCP
Guru Elite
Posts: 21,264
Registered: ‎03-29-2007

Re: How can I get a copper GBIC to correctly function on an Aruba 6000 controller?


mcgonrya wrote:

I have an Aruba 6000 box and I for some odd reason can't get a Finisar copper GBIC to work on a line-card port. I am running version 3.4.3.2 code. I know the GBIC is functioning since I had it working on another port on the same chassis. It says "Max power consumption exceeds GBIC specification. Auto-negotiation must be disabled on host system" on the back of the GBIC. I have disabled both speed and duplex auto-negotiation. Am I missing something? Please let me know if I can provide any more information.

 

Thanks in advance!


Which model linecard is this?



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor II
Posts: 27
Registered: ‎03-16-2013

Re: How can I get a copper GBIC to correctly function on an Aruba 6000 controller?

Thank you both for your replies. I know the line card has only two empty GBIC slots (not sure of the actual model).

Guru Elite
Posts: 21,264
Registered: ‎03-29-2007

Re: How can I get a copper GBIC to correctly function on an Aruba 6000 controller?

mcgonrya,

 

If it is the model here: http://support.arubanetworks.com/Documentation/tabid/77/DMXModule/512/Command/Core_Download/Default.aspx?EntryId=603 it only accepts a limited number of GBIC models.  It is not guaranteed to work with any others.



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor II
Posts: 27
Registered: ‎03-16-2013

Re: How can I get a copper GBIC to correctly function on an Aruba 6000 controller?

I know that this GBIC works with Aruba 6000 controllers because I had it working on another port on the same box. I'm hoping that somebody can jog my memory as to how to get it to work.

Guru Elite
Posts: 21,264
Registered: ‎03-29-2007

Re: How can I get a copper GBIC to correctly function on an Aruba 6000 controller?

Here is your problem:

There is no specific standard for GBICs, so only the ones that are tested are guaranteed to work. If you are using one that has not been certified, you will have equipment that will work in some circumstances and not in others. If you are doing anything that is mission critical, I not sure how you could take that chance. If you are not doing anything mission critical, you are inviting frustration.


Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: