Security

Reply
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎12-15-2013

Onguard testing

[ Edited ]

Hi there,

 

I'm testing onboarding but keep getting this error:

 

EAP-PEAP: fatal alert by client - access_denied

 

Any suggestions what may be the cause or what I may not have configure corectly?

 

Thanks.

Aruba
Posts: 1,548
Registered: ‎06-12-2012

Re: Onguard testing

We're going to need more information. What type of device
CPPM version
Do you have a publicly signed cert
Etc

The error you have means the client do sent trust the server cert
Thank You,
Troy

--Give Kudos: found something helpful, important, or cool? Click Kudos Star in a post.

--Problem Solved? Click "Accepted Solution" in a post.
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎12-15-2013

Re: Onguard testing

What type of device: laptop
CPPM version: 6.2.4.55896
Do you have a publicly signed cert: yes we do.


We have 2 SSIDs, Nexus (for guest) and Kumul (for staff)

When I try to onboard someone this is what happens.


1. Connect to Nexus SSID.

2. Download quick connect app.

3. Run the app.

4. Enter credentials.

5. Message on the app: Configuring your system….your system has been successfully configured...you can connect to the secure network Kumul or click Finish to exit.

6. A) I click connect and get the message: authentication in progress (on the app) + pop up message on windows “additional information is needed to kumul”
After a little while message on app is: could not authenticate with wireless network and then another message says: Error, quick connect encountered an error condition. The log for your configuration session can be found here(refer attached).

B) If I just finish and then later click on ssid Kumul, I get msg: Network Authentication, please enter user credentials.

I. When user credentials entered

II. Pop up message: windows was unable to connect to Kumul

***On CPPM, I see the device under: Identity>Onboard devices
Under live monitoring>Access tracker, login has been rejected, Alert for this request: EAP-PEAP: fatal alert by client - access_denied. (this is a new laptop Im trying to onboard, on my laptop, I deleted the installed certificates but issue still exists)





Remigius Ketoma

Graduate Network Engineer | Information Technology | Telikom PNG Limited

d: +675 3005102 | m: +675 77583257 | f: +675 3259590 | e: remigius.ketoma@telikompng.com.pg



[cid:image09c613.JPG@4e6ec3db.49991bc4]

[cid:image926c7c.GIF@2d2a80c3.4db3a4e1]Please consider the environment before printing this email message.



















































This e-mail and any attachments may contain confidential and
privileged information. If you are not the intended recipient,
please notify the sender immediately by return e-mail, delete this
e-mail and destroy any copies. Any dissemination or use of this
information by a person other than the intended recipient is
unauthorized and may be illegal.
Aruba
Posts: 1,548
Registered: ‎06-12-2012

Re: Onguard testing

Ok so Im a little confused here.

 

Are you onboarding and or using quick connect?

 

If your onboarding are you handing out a TLS cert or just doing PEAP. 

 

If its just PEAP you might just have a trust issue since you are using a publicly signed cert. You will need to either combine the cert with the root and intermediate like Pic 1 or you need to just add all the certs in the trust settings in pic 2

 

crt1.png

 

crt2.png

Thank You,
Troy

--Give Kudos: found something helpful, important, or cool? Click Kudos Star in a post.

--Problem Solved? Click "Accepted Solution" in a post.
Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: