Wireless Access

Reply
Occasional Contributor II
Posts: 13
Registered: ‎12-13-2012

AP 105 config on controller wont switch from static to DHCP

We have 40 AP 105s and a 3400 controller. Out of those 40 we originally had 5 setup as a demo and used static IP addressing and now that I want to swap them to DHCP like the rest it wont fully take. 

 

In the controller GUI I go to Configuration>Wireless> AP Installation select the AP and click provision. Once there I scroll down to IP Settings and select Optain IP Address Using DHCP, it clears all the static info, I click Apply and Reboot and it reboots.

 

When it comes back online the AP does get a DHCP address but the radio button for DHCP is cleared and Use the following IP address is selected again and all the fields are blank except for Subnet Mask and Domain Name which have repopulated to the previous values.

 

All of the rest of the configs for the APs are the same as the other ones that do work with DHCP properly. 

 

It does this for all 5 of them. What can I do to get them to comply and switch to DHCP? 

 

Thanks,

Jeff

MVP
Posts: 4,269
Registered: ‎07-20-2011

Re: AP 105 config on controller wont switch from static to DHCP

 

 

You can try console into AP and executing the following command:

 

>purge

>save 

>boot

 

 

Thank you

Victor Fabian
Lead Mobility Engineer @ Integration Partners
AMFX | ACMX | ACDX | ACCX | CWAP | CWDP | CWNA
Occasional Contributor II
Posts: 13
Registered: ‎12-13-2012

Re: AP 105 config on controller wont switch from static to DHCP

Is there any other way to reset them? They are in ceiling enclosures and not in very easily accessible locations. 

MVP
Posts: 4,269
Registered: ‎07-20-2011

Re: AP 105 config on controller wont switch from static to DHCP

 

I forgot this one , you can actually execute this one from the controller if the controller can still see them :

 

(controller) #ap wipe out flash ap-name "ap-name"

Thank you

Victor Fabian
Lead Mobility Engineer @ Integration Partners
AMFX | ACMX | ACDX | ACCX | CWAP | CWDP | CWNA
MVP
Posts: 2,992
Registered: ‎10-25-2011

Re: AP 105 config on controller wont switch from static to DHCP

Nice i didnt know that one

Thanks for sharing!

----------------------------------------------------
Product Manager - Aruba Networks
Alternetworks Corp
Occasional Contributor II
Posts: 13
Registered: ‎12-13-2012

Re: AP 105 config on controller wont switch from static to DHCP

Should it do something after that? I have executed the command and it goes back to the enable prompt like it accepted it, but nothing ever happens. I have tried it by ip-addr as well.

MVP
Posts: 4,269
Registered: ‎07-20-2011

Re: AP 105 config on controller wont switch from static to DHCP

 

Do a show log all | include "ip-address" 

 

And it should show you whether or not it worked  :

 

COMMAND:<ap wipe out flash ip-addr 10.10.10.2 > -- command execution failed

Thank you

Victor Fabian
Lead Mobility Engineer @ Integration Partners
AMFX | ACMX | ACDX | ACCX | CWAP | CWDP | CWNA
Occasional Contributor II
Posts: 13
Registered: ‎12-13-2012

Re: AP 105 config on controller wont switch from static to DHCP

[ Edited ]

It showed command execution failed for all three of my attempts.

 

apboot did succesfully reboot the device, so it is taking some commads.

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: