Wireless Access

Reply
Contributor I
Posts: 62
Registered: ‎01-07-2015

AP 134/135 eth1 behaviour

[ Edited ]

I wonder if someone could detail for me, or point me towards documentation of, how the ethernet ports behave on the AP134/135 if both are active in their default settings.

 

It seems they operate in a bonded mode, but I'm not clear which mode. 

 

Thanks

Aruba Employee
Posts: 26
Registered: ‎07-16-2014

Re: AP 134/135 eth1 behaviour

[ Edited ]

Hi,

 

 

eth1 config for ArubaOS 6.4 is as below.

 

(Controller) (config) #show ap wired-port-profile default

AP wired port profile "default"
-------------------------------
Parameter Value
--------- -----
Wired AP profile default
Ethernet interface link profile default
AP LLDP profile default
Shut down No
Remote-AP Backup Enabled
AAA Profile N/A
Bridge Role N/A
Time to wait for authentication to succeed 20 sec
Spanning Tree Disabled

 

(Controller) (config) #show ap wired-ap-profile default

Wired AP profile "default"
--------------------------
Parameter Value
--------- -----
Wired AP enable Disabled
Trusted Not Trusted
Forward mode tunnel
Switchport mode access
Access mode VLAN 1
Trunk mode native VLAN 1
Trunk mode allowed VLANs 1-4094
Broadcast Broadcast

 

 Adding new snip

Contributor I
Posts: 62
Registered: ‎01-07-2015

Re: AP 134/135 eth1 behaviour

I realise one can be a downlink, we make use of the hospitality units so I'm familiar with that config.

 

Our AP134/135 units are configured with both ethernet ports as uplinks. The AP sets up an interface of bond0 and it's mode of this bond0 interface I'm interested in. Does anybody know how this should behave?

 

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: