Wireless Access

Reply
Occasional Contributor I
Posts: 6
Registered: ‎10-24-2014

AP-204 in booting loop

This is the first time setting up an Aruba network.  I have a 7005 controller and an AP-204.  The AP-204 is continually booting (power LED flashing).  When I try to setup the the AP-204 using the AP wizard on the controller GUI.  I received an error that the AP was not powered.  Using the console port, I viewed that the information was constantly repeating.  Can some one share some insight?

Guru Elite
Posts: 20,994
Registered: ‎03-29-2007

Re: AP-204 in booting loop

Post the console info, please.

Is the access point on the same subnet as the controller?
What version of ArubaOS are you running?


Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor I
Posts: 6
Registered: ‎10-24-2014

Re: AP-204 in booting loop

I have attached the console information.  It appears to be repeating itself, so I only included on loop worth of data.  The controller and AP are on the same subnet.  The ArubaOS version is 6.4.1.0.

Aruba
Posts: 429
Registered: ‎05-30-2012

Re: AP-204 in booting loop

Jim,

It looks like the AP can't get an IP address from DHCP.

 

Getting an IP address...
[    8.506000] ADDRCONF(NETDEV_UP): bond0: link is not ready
[   10.510000] bond0: link up (1000FD)
[   10.514000] ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): bond0: link becomes ready
DHCP timed out.
Occasional Contributor I
Posts: 6
Registered: ‎10-24-2014

Re: AP-204 in booting loop

How do I resolve this?

Aruba
Posts: 429
Registered: ‎05-30-2012

Re: AP-204 in booting loop

So is the AP directly connected to the 7005 using a PoE injector or connected to an intermediate switch? We need to see how the ports are configured and verify that you have a DHCP scope setup for that port/VLAN.

 

M.

Aruba Employee
Posts: 49
Registered: ‎12-28-2012

Re: AP-204 in booting loop

In case you have challenges in setting up DHCP or want to set static IP address for AP during AP bootup you can use the below procedure (press enter when it counts 3,2,1 during boot up):

 

apboot>

setenv ipaddr 172.16.3.223

This Comand will set the static ip address to AP

setenv netmask 255.255.255.0

This command will set the subnet mask to the AP

setenv gatewayip 172.16.3.1

This command will set the ip default gateway to the AP

setenv master 172.20.5.25

This command will tell the ip which is the master controller

 

save

 

This command is to save this setting across AP boot

 

printenv

 

This command is to see what has been set.

 

boot

 

This command is to continue booting the AP

 

In this case AP will not timeout for non-availability of IP address with DHCP. (Static IP take precedence over DHCP)

 

 

 

Thanks,
Abilash (ACCP, CWSP, CWAP, CWDP)
(Above answer is based on my knowledge and NOT an official statement from Aruba)
[Hit Kudos if my reply helps. ]
Occasional Contributor I
Posts: 6
Registered: ‎10-24-2014

Re: AP-204 in booting loop

The AP is connected to the 7005 using a PoE injector.  What specific controller setting to you need to see?

Occasional Contributor I
Posts: 6
Registered: ‎10-24-2014

Re: AP-204 in booting loop

I had an Aruba applicatiopn engineer go in remotely and review the controller setup.  He also checked the settnigs for the access point.  We can see the access point, but could not provision it.  The engineer told me to update the ArubaOS from 6.4.1.0 to 6.4.2.2.  I am in the process of doing this.

MVP
Posts: 1,413
Registered: ‎11-30-2011

Re: AP-204 in booting loop

did that solve the issue for you?

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: