Wireless Access

Reply
Occasional Contributor II
Posts: 22
Registered: ‎04-22-2014

APs status down

Hello

 

I know this is a common issue but I am really confused and trying to read all over the community but I have a weird behaviour 

 

I have two 3600 controllers and AP61 models, I am just testing on one controller to figure out why the APs not up all the time 

these are my configurations 

 

I have license installed and I've tried to restart the APs and Restart the controller many times 

________________________________________________________________________

(Master) #show run
Building Configuration...

version 3.3
enable secret "******"
hostname "Master"
clock timezone MSK 3
location "Building1.floor1"
mms config 0
controller config 76
ip access-list eth validuserethacl
permit any
!
ip access-list session validuser
any any any permit
!
vpn-dialer default-dialer
ike authentication PRE-SHARE ******
!
user-role ap-role
!
user-role denyall
session-acl denyall
!
user-role cpbase
session-acl cpbase
!
user-role guest-logon
!
user-role guest
!
user-role stateful-dot1x
!
user-role logon
!
aaa pubcookie-authentication
!

interface mgmt
shutdown
!

vlan 10
vlan 14 "14"
vlan 16 "16"
vlan 18 "18"


interface gigabitethernet 1/0
description "GE1/0"
trusted
speed 1000
duplex full
switchport mode trunk
switchport access vlan 18
!

interface gigabitethernet 1/1
description "GE1/1"
trusted
switchport access vlan 18
!

interface gigabitethernet 1/2
description "GE1/2"
trusted
speed 1000
duplex full
switchport mode trunk
switchport access vlan 18
switchport trunk allowed vlan 1,10,14,16,18
!

interface gigabitethernet 1/3
description "GE1/3"
trusted
switchport access vlan 18
!

interface vlan 1
ip address 172.16.0.253 255.255.0.0
!

interface vlan 16
ip address 10.16.1.20 255.255.0.0
!

interface vlan 14
ip address 10.14.1.20 255.255.0.0
!

interface vlan 18
ip address 10.18.1.20 255.255.0.0
!

interface vlan 10
ip address 10.10.32.1 255.255.255.0
!

ip default-gateway 10.18.1.1

wms
general poll-interval 60000
general poll-retries 3
general ap-ageout-interval 30
general sta-ageout-interval 30
general learn-ap disable
general persistent-known-interfering enable
general propagate-wired-macs enable
general stat-update enable
general collect-stats disable
!
no crypto isakmp psk-caching
no crypto-local isakmp permit-invalid-cert
localip 0.0.0.0 ipsec f6dcd11c7cddbb64279f3a34d64ec43c4c1e0e0fe94896d2
crypto isakmp groupname changeme
crypto-local isakmp dpd idle-timeout 22 retry-timeout 2 retry-attempts 3
crypto-local isakmp xauth

vpdn group l2tp
ppp authentication PAP
!

ip dhcp pool aa
default-router 10.18.1.20
dns-server 8.8.8.8
domain-name test.com
lease 1 0 0
network 10.18.2.0 255.255.255.0
authoritative
!
service dhcp

vpdn group pptp
ppp authentication MSCHAPv2
!

mux-address 0.0.0.0

adp discovery enable
adp igmp-join enable
adp igmp-vlan 0

 

ssh mgmt-auth username/password
mgmt-user admin root 1583f9c201c90ca785b2df96aa7e4baa7fdd720ba5cd92e7bd


no database synchronize
database synchronize rf-plan-data

ip mobile domain default
!

ip igmp
!

packet-capture-defaults tcp disable udp disable sysmsg disable other disable
!
ip domain lookup
!
country SA
aaa authentication mac "default"
!
aaa authentication dot1x "default"
!
aaa server-group "default"
auth-server Internal
!
aaa profile "abc-aaa-profile"
initial-role "cpbase"
authentication-dot1x "default"
!
aaa profile "default"
!
aaa profile "TEST-aaa-profile"
initial-role "cpbase"
authentication-dot1x "default"
!
aaa profile "TESTT-aaa-profile"
initial-role "cpbase"
authentication-dot1x "default"
!
aaa authentication captive-portal "default"
!
aaa authentication vpn
!
aaa authentication mgmt
!
aaa authentication stateful-dot1x
!
aaa authentication wired
!
web-server
!
ap system-profile "default"
!
ap regulatory-domain-profile "default"
country-code SA
valid-11g-channel 1
valid-11g-channel 6
valid-11g-channel 11
valid-11a-channel 36
valid-11a-channel 40
valid-11a-channel 44
valid-11a-channel 48
valid-11a-channel 52
valid-11a-channel 56
valid-11a-channel 60
valid-11a-channel 64
valid-11a-channel 149
valid-11a-channel 153
valid-11a-channel 157
valid-11a-channel 161
valid-11a-channel 165
valid-11g-40mhz-channel-pair 1+
valid-11g-40mhz-channel-pair 5-
valid-11g-40mhz-channel-pair 7+
valid-11g-40mhz-channel-pair 11-
valid-11a-40mhz-channel-pair 36+
valid-11a-40mhz-channel-pair 40-
valid-11a-40mhz-channel-pair 44+
valid-11a-40mhz-channel-pair 48-
valid-11a-40mhz-channel-pair 52+
valid-11a-40mhz-channel-pair 56-
valid-11a-40mhz-channel-pair 60+
valid-11a-40mhz-channel-pair 64-
valid-11a-40mhz-channel-pair 149+
valid-11a-40mhz-channel-pair 153-
valid-11a-40mhz-channel-pair 157+
valid-11a-40mhz-channel-pair 161-
!
ap wired-ap-profile "default"
!
ap enet-link-profile "default"
!
ap snmp-profile "default"
!
ids general-profile "default"
!
ids unauthorized-device-profile "default"
!
ids profile "default"
!
rf arm-profile "default"
!
rf optimization-profile "default"
!
rf event-thresholds-profile "default"
!
rf dot11a-radio-profile "default"
!
rf dot11g-radio-profile "default"
!
wlan ht-ssid-profile "abc-ht-ssid-profile"
!
wlan ht-ssid-profile "default"
!
wlan ht-ssid-profile "TEST-ht-ssid-profile"
!
wlan ht-ssid-profile "TESTT-ht-ssid-profile"
!
wlan ssid-profile "abc-ssid-profile"
essid "abc"
ht-ssid-profile "abc-ht-ssid-profile"
!
wlan ssid-profile "default"
!
wlan ssid-profile "TEST-ssid-profile"
essid "TEST"
ht-ssid-profile "TEST-ht-ssid-profile"
!
wlan ssid-profile "TESTT-ssid-profile"
essid "TESTT"
ht-ssid-profile "TESTT-ht-ssid-profile"
!
wlan virtual-ap "abc-vap-profile"
ssid-profile "abc-ssid-profile"
vlan 18
aaa-profile "abc-aaa-profile"
!
wlan virtual-ap "default"
!
wlan virtual-ap "TEST-vap-profile"
ssid-profile "TEST-ssid-profile"
vlan 18
aaa-profile "TEST-aaa-profile"
!
wlan virtual-ap "TESTT-vap-profile"
ssid-profile "TESTT-ssid-profile"
vlan 18
aaa-profile "TESTT-aaa-profile"
!
ap-group "default"
virtual-ap "abc-vap-profile"
!

end

_______________________________________________________________________________________

Please advice me how to troubleshoot this 

Thanks in advanced 

 

Regards

Occasional Contributor II
Posts: 22
Registered: ‎04-22-2014

Re: APs status down

I tried to access apboot but whenever I access the "Hit <Enter> to stop autoboot: 0 " it goes to acboot instead of apboot 

how can I change this too ?

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: