Wireless Access

Reply
New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎01-30-2012

Android: great signal, but after a while drops data

I've been working on this for while with TAC, but thought I'd try crowdsourcing a solution. We have master-master redundant 650 controllers, and 9 AP105s. Some android devices (at the very least a couple different Motorola Droid 3 phones running 2.3.4) connect fine, work great, and then after a while, data dies. No pings to the gateway, no web, no nothing. The only connectivity I see in the Aruba firewall is a few UDP requests to the DNS servers, but it does indicate some data is getting through. Reset the wifi on the Android, and everything is happy again... for a period of time. This happen with WEP, WPA2-PSK-AES, 802.1x, HT, no HT, and any other change in config TAC and I could come up with. Windows machines, iDevices and Macs and at some Androids seem to be fine so far.

 

Has anyone seen anything like this, or have any suggestions?


Thank you kindly!

 

Guru Elite
Posts: 21,291
Registered: ‎03-29-2007

Re: Android: great signal, but after a while drops data

Please let us know what you find.

 



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

ESP
New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎12-12-2011

Re: Android: great signal, but after a while drops data

I am currently working on a similar problem. We have Samsung galaxy 2s phones running 2.3.4. When you connect to the network you get a 54 data rate. Let the phone go to sleep and wake it up it drops speed. Repeat this a few time in the exact same location and you end up with 1M data rate. Eventually the device can not see the networks and drops the connection and reconnects back at 54. The AP105 is roughly 15 feet away. Other android manufactures work fine along with iOS and intermec handheld. The units have current software and firmware.
Guru Elite
Posts: 21,291
Registered: ‎03-29-2007

Re: Android: great signal, but after a while drops data


ESP wrote:
I am currently working on a similar problem. We have Samsung galaxy 2s phones running 2.3.4. When you connect to the network you get a 54 data rate. Let the phone go to sleep and wake it up it drops speed. Repeat this a few time in the exact same location and you end up with 1M data rate. Eventually the device can not see the networks and drops the connection and reconnects back at 54. The AP105 is roughly 15 feet away. Other android manufactures work fine along with iOS and intermec handheld. The units have current software and firmware.

The best thing you can do is to start user debugging for that device so that TAC can help diagnose.  I have an android phone as well, and I can tell you that the  the prolems are not limited to your device.

 



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor I
Posts: 8
Registered: ‎04-13-2011

Re: Android: great signal, but after a while drops data

Any news about this thread?

 

I have the same problem..

 

Aruba Controller 3600 Firmware Version: 6.1.3.1

 

40 AP-105

 

We have an average of 200 users connected. Only Galaxy S2 users have this problem.. Its connects to wifi, transfers some amount of data normaly and after about 3 minutes the data stops transfer. We cannot send pings to controller or any other device in our network. but the smartphone remains connected in wifi, with ip address..

Guru Elite
Posts: 21,291
Registered: ‎03-29-2007

Re: Android: great signal, but after a while drops data

Troubleshooting thread from Airheads here:  http://community.arubanetworks.com/t5/Community-Knowledge-Base/802-11-RF-Troubleshooting-Best-Practices/ta-p/20410

 

 



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: