Wireless Access

Reply
Occasional Contributor II

ArubaOS 8.1 VMC Strange Issues

So I migrated our config from an old 620 controller to a standalone VMC, I can get a new AP-207 to join as a CAP but had a couple of very weird issues...

 

1) Cannot terminate RAPs - I can see the UDP-4500 connections in 'show datapath session', they are whitelisted and I have a RAP pool configured. I did notice this error in the logs that reoccurs:

 

stm[5469]: <399803> <5469> <ERRS> |stm| An internal system error has occurred at file sapm_fw.c function handle_nate_pool__message line 399 error NAT pools, receive error .

 

2) Traffic forwarding simply does not work with interfaces G0/0/1 and G0/0/2. Port is enabled, connected in vSphere to a working port group etc. These errors present in logs:

 

ofa[5762]: <310202> <5762> <ERRS> |ofa| ofa_netdev_set_trunk_vlan: interface (G0/0/0) not found
ofa[5762]: <310202> <5762> <ERRS> |ofa| ofa_netdev_set_trunk_vlan: interface (G0/0/1) not found
ofa[5762]: <310202> <5762> <ERRS> |ofa| ofa_netdev_set_trunk_vlan: interface (G0/0/2) not found

Aruba Employee

Re: ArubaOS 8.1 VMC Strange Issues

Did you do ´set-trust-anchor self-signed´? As VMC don´t have TPM, you need to manually trust the self signed certificate.

 

-Anders

Occasional Contributor II

Re: ArubaOS 8.1 VMC Strange Issues

Unfortunately the lab environment isn't up and running anymore - is this something that is needed to make it work? Have you seen it working before with this config?
Aruba Employee

Re: ArubaOS 8.1 VMC Strange Issues

Yes, with VMC you need to add that. For hw controllers, you don´t since they have TPM.

Search Airheads
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: