Wireless Access

Reply

CAP got unprovisioned

Hi guys,

 

I have put a CAP in an AP group to join it with its local controller. After clicking on Apply and Reboot button, I see the AP in in unprovisioned state in the master controller:

unprovisioned.JPG

I have cloned an AP group, deleted a SSID and changed the LMS IP with the new local controller IP address.

I have run "show log system 50" and I see things like these:

 

Apr 30 15:35:37 :305004: <3992> <ERRS> |stm| AP AP_CIX_140: wlan virtual-ap "admin-ate-vap_prof" is invalid.
Apr 30 15:35:37 :305004: <3992> <ERRS> |stm| AP AP_CIX_140: wlan virtual-ap "academ-ate-vap_prof" is invalid.

.

.

.

Apr 30 16:07:29 :303022: <WARN> |AP AP_CIX_140@131.120.117.140 nanny| Reboot Reason: AP rebooted Mon Apr 30 16:05:57 PST 2018; SAPD: Rebooting after provisioning
Apr 30 16:08:05 :305024: <3992> <WARN> |stm| AP AP_CIX_140: Group "GRP_IFB_CIX_02" does not exist.
Apr 30 16:08:05 :305038: <3992> <WARN> |stm| No available license for AP AP_CIX_140
Apr 30 16:08:06 :399803: <3992> <ERRS> |stm| An internal system error has occurred at file sapm_ap_mgmt.c function sapm_get_country_index line 8202 error AP AP_CIX_140 regulatory domain not available ap_group GRP_IFB_CIX_02 ap_name N/A.

 

I am very new with controllers so I don't know if the problem if with the group itself or with licenses. The controllers have Centralized Licensing enabled and enough licenses, when I check the local controller:

cix_licenses.JPG

On the one hand I see "License available=3849" but on the other hand I see "Remaining AP Capacity=0". Is this the problem or something with the AP group? Please help me!

 

Regards,

Julián

 

Re: CAP got unprovisioned

Hi guys,

 

If the problem has to do with this:

 

Apr 30 16:08:05 :305024: <3992> <WARN> |stm| AP AP_CIX_140: Group "GRP_IFB_CIX_02" does not exist.

 

I have checked in the local controller and that group indeed doesn't exist. But when I created the group in the master controller, doesn't the group and configuration sync with the local controller? Do I have to create the same group in the local controller?

 

Regards,

Julián

Re: CAP got unprovisioned

Hi,

 

I also attach the output of "show log system 50".

 

Regards,

Julián

Guru Elite

Re: CAP got unprovisioned

You should SSH  into that controller and type "show ap-group".  If it is not there, you should do a "write mem" or save configuration on the master controller so that it gets pushed to the local.

 

"show swiches" on the master will tell you if the configuration is synched between the master and the local.


*Answers and views expressed by me on this forum are my own and not necessarily the position of Aruba Networks or Hewlett Packard Enterprise.*
ArubaOS 8.3 User Guide
InstantOS 8.3 User Guide
Airheads Knowledgebase

Re: CAP got unprovisioned

Hi,

It seems I have to click on "Save Configuration" as well. I will try tomorrow...

http://community.arubanetworks.com/t5/Wireless-Access/Master-Push-to-Local-Controllers/td-p/71900

Regards,
Julián

Re: CAP got unprovisioned

Hi Colin,

I have just seen your other post where you say the same:

http://community.arubanetworks.com/t5/Wireless-Access/Master-Push-to-Local-Controllers/td-p/71900

Thank you very much,
Julián
Aruba Employee

Re: CAP got unprovisioned


@fjulianomwrote:
It seems I have to click on "Save Configuration" as well. I will try tomorrow...

http://community.arubanetworks.com/t5/Wireless-Access/Master-Push-to-Local-Controllers/td-p/71900


 

If I had $1 for every time I forgot to save changes on the Master to get a config pushed down to the Locals ... :)

 

That is probably your issue, but please confirm when you're able to test.


Charlie Clemmer
Aruba Customer Engineering

Re: CAP got unprovisioned

Hi Colin and Charlie,

 

Although "show switches" showed all the controllers were in sync, the local controllers lack of the new AP group:

 

(WLCPRI_P201) #show switches

All Switches
------------
IP Address Name Location Type Model Version Status Configuration State Config Sync Time (sec) Config ID
---------- ---- -------- ---- ----- ------- ------ ------------------- ---------------------- ---------
131.119.117.244 WLCPRI_P201 Building1.floor1 master Aruba7205 6.5.3.3_61785 up UPDATE SUCCESSFUL 0 97
10.100.10.100 WLC_PRC_P3 Building1.floor1 local Aruba7030 6.5.3.3_61785 up UPDATE SUCCESSFUL 1 97
10.121.10.4 WLCSJ2_P101 Building1.floor1 local Aruba7030 6.5.3.3_61785 up UPDATE SUCCESSFUL 2 97
10.125.10.99 WLC_NORTE_P1 Building1.floor1 local Aruba7030 6.5.3.3_61785 up UPDATE SUCCESSFUL 2 97
10.130.10.100 WLC_OLI_P4 Building1.floor1 local Aruba7030 6.5.3.3_61785 up UPDATE SUCCESSFUL 2 97
10.136.10.4 WLCATE_P201 Building1.floor1 local Aruba7030 6.5.3.3_61785 up UPDATE SUCCESSFUL 2 97
131.110.117.100 WLC_AREQUIPA_P1 Building1.floor1 local Aruba7030 6.5.3.3_61785 up UPDATE SUCCESSFUL 15 97
131.120.117.100 WLC_CHICLAYO_P1 Building1.floor1 local Aruba7030 6.5.3.3_61785 up UPDATE SUCCESSFUL 2 97

Total Switches:8

(WLCPRI_P201) #

 

After saving the configuration in the master, all the local controllers take the new AP group! And the CAP is no longer unprovisioned. So far it is OK.

But now, I don't see the CAP in the local controller yet, and the local controller shows this:

 

May 2 09:00:30 KERNEL(AP_CIX_140@131.120.117.140): [145230.856143] Resetting spectral chainmask to Rx chainmask
May 2 09:00:41 :305004: <3992> <ERRS> |stm| AP AP_CIX_140: wlan virtual-ap "academ-sjl-vap_prof" is invalid.
May 2 09:00:41 :305004: <3992> <ERRS> |stm| AP AP_CIX_140: wlan virtual-ap "visitantes-sjl-vap_prof" is invalid.
May 2 09:00:41 :305004: <3992> <ERRS> |stm| AP AP_CIX_140: wlan virtual-ap "admin-ate-vap_prof" is invalid.
May 2 09:00:41 :305004: <3992> <ERRS> |stm| AP AP_CIX_140: wlan virtual-ap "academ-sjl-vap_prof" is invalid.
May 2 09:00:41 :305004: <3992> <ERRS> |stm| AP AP_CIX_140: wlan virtual-ap "visitantes-sjl-vap_prof" is invalid.
May 2 09:00:41 :305004: <3992> <ERRS> |stm| AP AP_CIX_140: wlan virtual-ap "admin-ate-vap_prof" is invalid.
May 2 09:00:41 :305004: <3992> <ERRS> |stm| AP AP_CIX_140: wlan virtual-ap "academ-sjl-vap_prof" is invalid.
May 2 09:00:41 :305004: <3992> <ERRS> |stm| AP AP_CIX_140: wlan virtual-ap "visitantes-sjl-vap_prof" is invalid.
May 2 09:00:41 :305004: <3992> <ERRS> |stm| AP AP_CIX_140: wlan virtual-ap "admin-ate-vap_prof" is invalid.
May 2 09:00:41 :305004: <3992> <ERRS> |stm| AP AP_CIX_140: wlan virtual-ap "academ-sjl-vap_prof" is invalid.
May 2 09:00:41 :305004: <3992> <ERRS> |stm| AP AP_CIX_140: wlan virtual-ap "visitantes-sjl-vap_prof" is invalid.
May 2 09:00:41 :305004: <3992> <ERRS> |stm| AP AP_CIX_140: wlan virtual-ap "admin-ate-vap_prof" is invalid.
May 2 09:02:55 :326085: <WARN> |AP AP_CIX_140@131.120.117.140 sapd| AM: Setting collection of statistics to : enabled
May 2 09:05:12 KERNEL(AP_117@131.120.117.117): RESTARTING ALL TX

 

Why the virtual-ap are invalid if the AP group was cloned from a functional AP group? Those virtual-ap are in use in other CAPs.

 

Regards,

Julián

Re: CAP got unprovisioned

Looks like you may not have the VLAN configured in the local controller ?

Sent from Mail for Windows 10
Thank you

Victor Fabian
Lead Mobility Architect @WEI
AMFX | ACMX | ACDX | ACCX | CWAP | CWDP | CWNA

Re: CAP got unprovisioned

Also run the following to sanity check your config and see if there is any missing elements:

 

#show profile-errors

ACMP, ACSA, ACDX #985
If my post addresses your query, give kudos:)
Search Airheads
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: