Wireless Access

Reply
Occasional Contributor II
Posts: 13
Registered: ‎11-12-2014

E Flag on Aruba 109 RAP

Hey Guys,

 

I have a RAP 109 that has the E Flag ( Domain Regulatrory mis-match )

 

Does anyone know why this happens? Or how i can get rid of the E flag ?

 

It was working last week with no issues, now all of a sudden it is not working and has the E flag when i look it up on the controller.

 

Any help MUCH appreciated. 

 

Thanks

Guru Elite
Posts: 21,513
Registered: ‎03-29-2007

Re: E Flag on Aruba 109 RAP

When it was an IAP, what regulatory domain was it?  Now that it is a RAP what regulatory domain is t now?

What version of ArubaOS is the controller running?

 



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor II
Posts: 13
Registered: ‎11-12-2014

Re: E Flag on Aruba 109 RAP

Software version on the controller -

 

Aruba Operating System Software.
ArubaOS (MODEL: Aruba7220), Version 6.3.1.5

 

Regulatory domain info 

 

Country:IN
Model:Aruba7220
Hardware:Unrestricted

Guru Elite
Posts: 21,513
Registered: ‎03-29-2007

Re: E Flag on Aruba 109 RAP

chewbacca,

 

Does the IAP-109 have a sticker with the model number on the back?  What does it say?



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor II
Posts: 13
Registered: ‎11-12-2014

Re: E Flag on Aruba 109 RAP

There is a sticker on the back, the only thing relating to a model number is just that it says RAP-109

Guru Elite
Posts: 21,513
Registered: ‎03-29-2007

Re: E Flag on Aruba 109 RAP

Chewbacca,

 

When you first brought it up in instant mode, did you set the regulatory domain to IN?

 



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Occasional Contributor II
Posts: 13
Registered: ‎11-12-2014

Re: E Flag on Aruba 109 RAP

Yes, i would have set it to IN as thats where the RAP is located.

 

Should it be changed to US?

Guru Elite
Posts: 21,513
Registered: ‎03-29-2007

Re: E Flag on Aruba 109 RAP

Chewbacca,

 

It should absolutely work.  You might want to open a support case so that they can look at your logs.

 



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Valued Contributor II
Posts: 804
Registered: ‎12-01-2014

Re: E Flag on Aruba 109 RAP

Hi,

 

There can one reason, check the ap's regulatory domain profile that you have mapped,

 

I just replicated your issue and here is the output,

 

 

(Aruba3200) #show ap database

AP Database
-----------
Name Group AP Type IP Address Status Flags Switch IP Standby IP
---- ----- ------- ---------- ------ ----- --------- ----------
24:de:c6:c3:96:21 TestLab 105 172.16.10.150 Up 1h:50m:11s 172.16.0.254 0.0.0.0
24:de:c6:c6:36:e4 default 135 172.16.10.4 Down 172.16.0.254 0.0.0.0
9c:1c:12:cb:12:02 TestGP RAP-109 10.1.1.12 Up 14m:39s Rc2E 172.16.0.254 0.0.0.0

 

I believe issue is also same as highlighted.

 

Put the following command and check the country code that you have selected.

 

in this example I have choosen country code(regulatory-domain-profile) as US and the controller countrycode as IN.

if your case also same please change it to IN.


(Aruba3200) #show ap regulatory-domain-profile default

Regulatory Domain profile "default"
-----------------------------------
Parameter Value
--------- -----
Country Code US
Valid 802.11g channel 1
Valid 802.11g channel 6
Valid 802.11g channel 11

 

(Aruba3200) #show country

Country:IN
Model:Aruba3200
Hardware:Unrestricted

 

Hope this will help you on fixing the issue :)

 

Please feel free to comeback for any furhter assistance.

 

Cheers,

 

Venu Puduchery.

 

Cheers,
Venu Puduchery,
[Is my post helped you ? Give Kudos :) ]
Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: