Wireless Access

Reply
Frequent Contributor II
Posts: 127
Registered: ‎12-19-2012

Eduroam issues AP205

Hi all, anyone experienced the following.

Large campus network, running 6.4 code.

Intermittent poor internet access only on 1 SSID (eduroam) and seems to be only on 205 series AP's. All other SSID's connect without issue.

 

Very odd...

ACMA/ACMP
Guru Elite
Posts: 8,322
Registered: ‎09-08-2010

Re: Eduroam issues AP205

Is the SSID configuration the same as your other networks (with the exception of the ESSID)? Things like data rates, basic rates, etc.

 

What encryption is in use?


Tim Cappalli | Aruba Security TME
@timcappalli | timcappalli.me | ACMX #367 / ACCX #480
Frequent Contributor II
Posts: 127
Registered: ‎12-19-2012

Re: Eduroam issues AP205

Hi Tim, I believe this is 802.1x, other SSID's are the same I believe. Has worked for years it is a recent issue, seems to be with 2xx series AP's only. 

ACMA/ACMP
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎09-21-2015

Re: Eduroam issues AP205

Hi All,

 

This issue from my testing is only seen on AP205's.

 

Make the following change to “AP system profile” of all the AP-groups and change the “SAP MTU” size to ‘1500’.

 

Seems by default no value is set. Making this change had an immediate, positive effect.

Guru Elite
Posts: 20,780
Registered: ‎03-29-2007

Re: Eduroam issues AP205


stunshot wrote:

Hi Tim, I believe this is 802.1x, other SSID's are the same I believe. Has worked for years it is a recent issue, seems to be with 2xx series AP's only. 


Stunshot, please open a TAC case.  This could be a bug or a configuration issue, but it is very hard to tell from the limited information that you provided.  TAC should be able to rule out a few things and ask you about others...



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: