Wireless Access

Reply
MH1
New Contributor

Ethernet uplink not active yet

Hi,

 

I'm trying to setup an AP-135 but the ENET0 port doesn't want to light up. Below is the boot up sequence.

 

APBoot 1.2.6.7 (build 30025)
Built: 2011-08-30 at 17:41:16

Model: AP-13x
CPU:   88F6560 A0 (DDR3)
Clock: CPU 1600MHz, L2 533MHz, SysClock 533MHz, TClock 200MHz
DRAM:  256MB 
POST1: mem 0 mem 1 mem 2 mem 3 passed
Flash: 16 MB
Power: 802.3af POE
LAN:   done
PHY:   ....done
PEX 0: RC, link up, x1
       bus.dev fn venID devID class  rev    MBAR0    MBAR1    MBAR2    MBAR3
       00.00   00  11ab  6560 00005   02 f1000000 00000000 00000000 00000000
       00.01   00  168c  0030 00002   01 90000000 00000000 00000000 00000000
PEX 1: RC, link up, x1
       bus.dev fn venID devID class  rev    MBAR0    MBAR1    MBAR2    MBAR3
       01.00   00  11ab  6500 00005   02 f1000000 00000000 00000000 00000000
       01.01   00  168c  0030 00002   01 94000000 00000000 00000000 00000000
Net:   eth0, eth1
Radio: ar9390#0, ar9390#1

Hit <Enter> to stop autoboot:  2  1  0 
Booting OS partition 0
Checking image @ 0xf8100000
Copying image from 0xf8100000

Image is signed; verifying checksum... passed
Signer Cert OK
Policy Cert OK
RSA signature verified. 
## Booting image at 02000200 ...
Uncompressing... done

Aruba Networks
ArubaOS Version 6.1.3.4-3.1.0.1 (build 35899 / label #35899) 
Built by p4build@cyprus on 2012-10-26 at 18:24:45 PDT (gcc version 4.3.3)
Memory: 256MB = 256MB total
Memory: 243456KB available (2564K code, 8868K data, 4708K init, 0K highmem)
Delay calibration in progress:
Calibrating delay loop... 1593.34 BogoMIPS (lpj=1593344)
PEX0 interface detected Link X1
PEX1 interface detected Link X1
wdt: registered with refresh
Enabling Watchdog
i2c /dev entries driver
i2c-arran: using default base 0xf1018100

Starting Kernel SHA1 KAT ...Completed Kernel SHA1 KAT 
Starting Kernel HMAC-SHA1 KAT ...Completed Kernel HMAC-SHA1 KAT 
Starting Kernel DES KAT ...Completed Kernel DES KAT 
Starting Kernel AES KAT ...Completed Kernel AES KAT 

Domain Name: arubanetworks.com
No panic info available
Ethernet port 1 mode: tunnel
Ethernet Channel Bonding Driver: v3.5.0 (November 4, 2008)
eth0: link down
ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
ADDRCONF(NETDEV_UP): bond0: link is not ready
eth0: link down
bonding: bond0: enslaving eth0 as a backup interface with a down link.
eth1: link down
ADDRCONF(NETDEV_UP): eth1: link is not ready
wifi uplink not present...
Ethernet uplink not active yet
Ethernet uplink not active yet
Ethernet uplink not active yet
Ethernet uplink not active yet
Ethernet uplink not active yet
Ethernet uplink not active yet
Ethernet uplink not active yet
Ethernet uplink not active yet
Ethernet uplink not active yet
Ethernet uplink not active yet
No uplink active. Becoming Mesh Point
AP xml model 51, num_radios 2 (jiffies 19126)
init_asap_mod: installation:0
radio 0: band 1 ant 0 max_ssid 16
radio 1: band 0 ant 0 max_ssid 16
election init: rand=14 HZ=500
ethernet_device_event: dev eth0 is register
ethernet_device_event: dev eth0 is up
ethernet_device_event: dev eth1 is register
setting bond0 as bridge child
setting gre0 as split child
Starting watchdog process...
Starting Webserver
bind: Transport endpoint is not connected
bind: Transport endpoint is not connected
bind: Transport endpoint is not connected
bind: Transport endpoint is not connected
Launching NTP Client on 64.90.182.55
ath_hal: 0.9.17.1 (AR5416, AR9380, REGOPS_FUNC, PRIVATE_DIAG, WRITE_EEPROM, 11D)
ath_rate_atheros: Copyright (c) 2001-2005 Atheros Communications, Inc, All Rights Reserved
ath_rate_atheros: Aruba Networks Rate Control Algorithm
ath_dfs: Version 2.0.0
Copyright (c) 2005-2006 Atheros Communications, Inc. All Rights Reserved
ath_spectrum: Version 2.0.0
Copyright (c) 2005-2006 Atheros Communications, Inc. All Rights Reserved
ath_dev: Copyright (c) 2001-2007 Atheros Communications, Inc, All Rights Reserved
ath_ahb: 0.9.4.5 (Atheros/multi-bss)
ath_ahb: No devices found, driver not installed.
ath_pci: 0.9.4.5 (Atheros/multi-bss)
Shutting down eth1 due to insufficient POE voltage [power profile 2]
wifi0: Base BSSID 6c:f3:7f:a3:f4:70, 16 available BSSID(s)
eth0 address=6c:f3:7f:c2:3f:46
br0 address=6c:f3:7f:c2:3f:46
wifi0: AP type AP-135, radio 0, max_bssids 16
wifi0: Atheros 9380: mem=0xf3000000, irq=25 hw_base=0xd3380000
wifi1: Base BSSID 6c:f3:7f:a3:f4:60, 16 available BSSID(s)
eth0 address=6c:f3:7f:c2:3f:46
br0 address=6c:f3:7f:c2:3f:46
wifi1: AP type AP-135, radio 1, max_bssids 16
wifi1: Atheros 9380: mem=0xf4000000, irq=24 hw_base=0xd33c0000
 
Starting FIPS KAT ... Completed FIPS KAT

shutting down watchdog process (nanny will restart it)...
 
	<<<<<       Welcome to the Access Point     >>>>>
 

process `snmpd' is using obsolete setsockopt SO_BSDCOMPAT
!!!tag vlan all on eth1
!!!tag vlan all on eth1
!!!tag vlan all on eth1
vap aruba000 vlan is 0. fwd-mode:0 mesh
eth1: link down
ADDRCONF(NETDEV_UP): eth1: link is not ready
ethernet_device_event: dev eth1 is up
vap aruba001 vlan is 0. fwd-mode:0 mesh
User: POE power conditions have improved: the new condition would be 'POE: No restrictions'

 Any ideas?

MH1
New Contributor

Re: Ethernet uplink not active yet

Am I able to change the speed of ENET0 from the console? I believe it is set to auto and this is what is causing the issue.

Search Airheads
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: