Wireless Access

Reply
Occasional Contributor I
Posts: 5
Registered: ‎06-29-2015

First step configuration of AP225 after reseting the AP

Hi Guys,

My Colleague has forgotten the password of new AP and I had to reset the AP. I went through CLI( Via console cable connceted) and made factory reset and set new ip address, mask and getway, saved all this and rebooted. But I couldn't ping or browse it's ip address. Then I added also master controller IP address.
But without any luck. i can't conncet to the device.

Please help me, that I didn't do right?

Thanks
 

Regular Contributor II
Posts: 225
Registered: ‎10-29-2014

Re: First step configuration of AP225 after reseting the AP

Make sure its taken the IP.
You can check the same using #show ip interface brief
HTH
Cheers
SumaN
Occasional Contributor I
Posts: 5
Registered: ‎06-29-2015

Re: First step configuration of AP225 after reseting the AP

Hi,

 

what do you mean by taken IP?


Thanks

Regular Contributor II
Posts: 225
Registered: ‎10-29-2014

Re: First step configuration of AP225 after reseting the AP

Means you configured the IP properly and its taken that.
#sorry #badenglish #tryinghard
HTH
Cheers
SumaN
Occasional Contributor I
Posts: 5
Registered: ‎06-29-2015

Re: First step configuration of AP225 after reseting the AP

No it doesn't gives any such output. Si i think i made everything ok. But why it doesn't work? should i do some enable commnad? or maybe i missed something?


Thanks

Regular Contributor II
Posts: 225
Registered: ‎10-29-2014

Re: First step configuration of AP225 after reseting the AP

Let me confirm its AP or IAP ?
HTH
Cheers
SumaN
Occasional Contributor I
Posts: 5
Registered: ‎06-29-2015

Re: First step configuration of AP225 after reseting the AP

That's AP

Thanks

Valued Contributor II
Posts: 804
Registered: ‎12-01-2014

Re: First step configuration of AP225 after reseting the AP

HI Friend,

 

Clarify couple things here,

 

1. How many Controllers you have in the setup ? 

2. do have external DHCP or you are using COntroller as the DHCP ?

3. On apboot mode, are you able to ping the Controller after applying the IP address and gateway ?

 

Please clarify the above , we can fix the issue very easily.

Cheers,
Venu Puduchery,
[Is my post helped you ? Give Kudos :) ]
Regular Contributor II
Posts: 225
Registered: ‎10-29-2014

Re: First step configuration of AP225 after reseting the AP

You can check the followings.
1. Break boot option and issue #printenv and check the parameters.
2. Make sure from your vlan or from your master controller vlan the IP of AP is routeble.
3. try to ping the controller from AP.
HTH
Cheers
SumaN
Occasional Contributor I
Posts: 5
Registered: ‎06-29-2015

Re: First step configuration of AP225 after reseting the AP

Thanks to all. I was be able to solve the problem myself. Thanks for your support!

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: