Wireless Access

Reply
Contributor I
Posts: 81
Registered: ‎03-18-2013

How can I force an AP out of the gap-db even if it still shows the AP up

THe Master show the AP as being up even though the AP is unplugged from the network. There is no problem with duplicate IP as the address won't return a ping

Contributor II
Posts: 48
Registered: ‎05-14-2012

Re: How can I force an AP out of the gap-db even if it still shows the AP up

[ Edited ]

Have you tried to run "clear gap-db" command? Please refer to the link below.

 

http://community.arubanetworks.com/t5/Command-of-the-Day/COTD-clear-gap-db-access-point-housekeeping/td-p/1774

Contributor I
Posts: 81
Registered: ‎03-18-2013

Re: How can I force an AP out of the gap-db even if it still shows the AP up

As long as an AP show an up status, you can't clear it out of the database using the clear gap-db command. I have tried this on several occasions. Something is hung up in the master because it thinks the AP is up even thought it isn't. I'm looking to see if there is another command that can force an AP out of the database regardless of status.

Guru Elite
Posts: 21,480
Registered: ‎03-29-2007

Re: How can I force an AP out of the gap-db even if it still shows the AP up

dglav60,

 

What version of ArubaOS is this?

 



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Contributor I
Posts: 81
Registered: ‎03-18-2013

Re: How can I force an AP out of the gap-db even if it still shows the AP up

6.2.1.5

Sent by Denny Glavin's iPhone
610-812-8731
Guru Elite
Posts: 21,480
Registered: ‎03-29-2007

Re: How can I force an AP out of the gap-db even if it still shows the AP up

Does the local controller show the AP as being up?

 

There were some bugs fixed in later versions of code where an AP would show up or down on the master but the opposite on the local.  I do not see those fixes in the ArubaOS 6.2.x train after .5.

 

 



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: