Wireless Access

Reply
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎09-04-2014

IAP-105 won't connect to virtual controller

I have a new IAP-105 AP and am currently running a virtual Instant AP on another 105. I currently have 46 AP's on the network. I plugged in the new IAP-105 into a POE port for a current working IAP to be sure that all the switch ports were setup properly. I get solid green power, flashing enet, and solid orange A/N and B/G/N lights. The AP does not show up listed in my controller interface. I consoled into the AP and did a factory reset to see what would happen. It is getting the correct IP address and gateway for the VLAN it's on. I just can't figure out why it doesn't find the controller or Vise Versa.

 

I'm not sure that it matters.  I can ping the device from my workstation.  How can I verify that this really is an Instant 105 and not just a regular 105.  It has the same IAP-105 on the bottom that all my other devices have.  I hav enot tried to console into another device during boot up to compare the boot process, but here it is for the one that won't connect if that gives anyone some information.

 

Any advice would be appreciated.  

 

 

APBoot 1.4.0.3 (build 37726)

Built: 2013-03-21 at 20:13:41

 

Model: AP-10x

CPU:   AR7161 revision: A2

Clock: 680 MHz, DDR clock: 340 MHz, Bus clock: 170 MHz

DRAM:  128 MB

POST1: passed

Copy:  done

Flash: 16 MB

PCI:   scanning bus 0 ...

      dev fn venID devID class  rev    MBAR0    MBAR1    MBAR2    MBAR3

      00  00  168c  0029 00002   01 10000000 00000000 00000000 00000000

      01  00  168c  0029 00002   01 10010000 00000000 00000000 00000000

Net:   eth0

Radio: ar922x#0, ar922x#1

 

Hit <Enter> to stop autoboot:  0

Booting OS partition 0

Checking image @ 0xbf100000

 

Image is signed; verifying checksum... passed

Signer Cert OK

Policy Cert OK

RSA signature verified.

ELF file is 32 bit

Loading .text @ 0x80e00000 (6243016 bytes)

Loading .data @ 0x813f42d0 (32 bytes)

Clearing .bss @ 0x813f42f0 (16 bytes)

## Starting application at 0x80e00000 ...

Uncompressing...........................................................

Aruba Networks

ArubaOS Version 6.3.1.4-4.0.0.5 (build 43022 / label #43022)

Built by p4build@stan on 2014-04-03 at 12:27:03 PDT (gcc version 4.3.3)

CPU Rev: aa

71x CPU

Flash variant: default

Cache parity protection disabled

Using 340.000 MHz high precision timer. cycles_per_jiffy=680000

Memory: 120576k/131072k available (1697k kernel code, 10404k reserved, 674k data, 5428k init, 0k highmem)

detected lzma initramfs

initramfs: LZMA lc=3,lp=0,pb=2,dictSize=8388608,origSize=26309120

LZMA initramfs by Ming-Ching Tiew <mctiew@yahoo.com> ..........................

APBoot 1.4.0.3 (build 37726)

Built: 2013-03-21 at 20:13:41

 

Model: AP-10x

CPU:   AR7161 revision: A2

Clock: 680 MHz, DDR clock: 340 MHz, Bus clock: 170 MHz

DRAM:  128 MB

POST1: passed

Copy:  done

Flash: 16 MB

PCI:   scanning bus 0 ...

      dev fn venID devID class  rev    MBAR0    MBAR1    MBAR2    MBAR3

      00  00  168c  0029 00002   01 10000000 00000000 00000000 00000000

      01  00  168c  0029 00002   01 10010000 00000000 00000000 00000000

Net:   eth0

Radio: ar922x#0, ar922x#1

 

Hit <Enter> to stop autoboot:  0

Booting OS partition 0

Checking image @ 0xbf100000

 

Image is signed; verifying checksum... passed

Signer Cert OK

Policy Cert OK

RSA signature verified.

ELF file is 32 bit

Loading .text @ 0x80e00000 (6243016 bytes)

Loading .data @ 0x813f42d0 (32 bytes)

Clearing .bss @ 0x813f42f0 (16 bytes)

## Starting application at 0x80e00000 ...

Uncompressing...........................................................

Aruba Networks

ArubaOS Version 6.3.1.4-4.0.0.5 (build 43022 / label #43022)

Built by p4build@stan on 2014-04-03 at 12:27:03 PDT (gcc version 4.3.3)

CPU Rev: aa

71x CPU

Flash variant: default

Cache parity protection disabled

Using 340.000 MHz high precision timer. cycles_per_jiffy=680000

Memory: 120576k/131072k available (1697k kernel code, 10404k reserved, 674k data, 5428k init, 0k highmem)

detected lzma initramfs

initramfs: LZMA lc=3,lp=0,pb=2,dictSize=8388608,origSize=26309120

LZMA initramfs by Ming-Ching Tiew <mctiew@yahoo.com> ..................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

AR7100 GPIOC major 0

wdt: registered with refresh

Enabling Watchdog

Talisker RSSI LED initialization

Creating 1 MTD partitions on "ar7100-nor0":

0x00000000-0x01000000 : "flash"

i2c /dev entries driver

i2c-talisker: using default base 0x18040000

AD7416 driver probing for devices on AR7100 I2C

.<6>lo: Disabled Privacy Extensions

IPv6 over IPv4 tunneling driver

 

Starting Kernel SHA1 KAT ...Completed Kernel SHA1 KAT

Starting Kernel HMAC-SHA1 KAT ...Completed Kernel HMAC-SHA1 KAT

Starting Kernel DES KAT ...Completed Kernel DES KAT

Starting Kernel AES KAT ...Completed Kernel AES KAT

 

Starting Kernel AESGCM KAT ...Completed Kernel AESGCM KAT

 

Domain Name: arubanetworks.com

No panic info available

Check backup ENV.

Testing TPM... Passed

ag7100_mod: module license 'unspecified' taints kernel.

AG7100: Length per segment 512

AG7100: Max segments per packet 4

AG7100: Max tx descriptor count    400

AG7100: Max rx descriptor count    252

AG7100: fifo cfg 3 018001ff

AG7100CHH: Mac address for unit 0

AG7100CHH: 18:64:72:ce:d2:ff

ATHRF1: Port 0, Neg Success

ATHRF1: unit 0 phy addr 0 ATHRF1: reg0 0

no ap config...

ag7100_ring_alloc Allocated 4800 at 0x80352000

ag7100_ring_alloc Allocated 3024 at 0x80800000

AG7100: cfg1 0xf cfg2 0x7014

ATHRF1: Port 0, Neg Success

ATHRF1: unit 0 phy addr 0 ATHRF1: reg0 3100

AG7100: unit 0 phy is up...RGMii 1000Mbps full duplex

AG7100: pll reg 0x18050010: 0x110000  AG7100: cfg_1: 0x1ff0000

AG7100: cfg_2: 0x3ff

AG7100: cfg_3: 0x18001ff

AG7100: cfg_4: 0xffff

AG7100: cfg_5: 0xfffef

AG7100: done cfg2 0x7215 ifctl 0x0 miictrl 0x22

Writing 4

Ethernet uplink active. Becoming Mesh Portal

AP xml model 39, num_radios 2 (jiffies 11614)

init_asap_mod: installation:0

radio 0: band 1 ant 0 max_ssid 8

radio 1: band 0 ant 0 max_ssid 8

election init: rand=15 HZ=500

IAP client match init

notify asap_mod 3g no present...

Starting watchdog process...

Getting an IP address...

Dec 31 16:00:23 udhcpc[1086]: udhcpc (v0.9.9-pre) started

Dec 31 16:00:23 udhcpc[1086]: send_discover: pkt num 0, secs 0

Dec 31 16:00:23 udhcpc[1086]: Sending discover...

Dec 31 16:00:23 udhcpc[1086]: send_selecting: pkt num 0, secs 0

Dec 31 16:00:23 udhcpc[1086]: Sending select for 10.100.1.55...

Dec 31 16:00:23 udhcpc[1086]: Lease of 10.100.1.55 obtained, lease time 691200

Dec 31 16:00:23 udhcpc[1086]: DHCP OPT 43 deleted airwave config

 

10.100.1.55 255.255.255.0 10.100.1.1

Compressing all files in the /etc/httpd directory...

ip_time_handler: Got ip and packets on bond0 Started master election 303-0, rand 16

Adding bridge entry for magic vlan GW, ifindex 8451, 24:de:c6:c9:90:e4

(00:00:28) !!! Init ---> Slave

Starting Webserver

bind: Transport endpoint is not connected

bind: Transport endpoint is not connected

bind: Transport endpoint is not connected

NTP Server not saved in flash... using default

ath_hal: 0.9.17.1 (AR5416, AR9380, REGOPS_FUNC, PRIVATE_DIAG, WRITE_EEPROM, 11D)

ath_rate_atheros: Copyright (c) 2001-2005 Atheros Communications, Inc, All Rights Reserved

ath_rate_atheros: Aruba Networks Rate Control Algorithm

ath_dfs: Version 2.0.0

Copyright (c) 2005-2006 Atheros Communications, Inc. All Rights Reserved

ath_spectrum: Version 2.0.0

Copyright (c) 2005-2006 Atheros Communications, Inc. All Rights Reserved

ath_dev: Copyright (c) 2001-2007 Atheros Communications, Inc, All Rights Reserved

ath_pci: 0.9.4.5 (Atheros/multi-bss)

ath_attach: scn 86ce0280 sc 86840000 ah 80740000

wifi0: Base BSSID 18:64:72:6d:2f:f8, 8 available BSSID(s)

bond0 address=18:64:72:ce:d2:ff

br0 address=18:64:72:ce:d2:ff

wifi0: AP type AP-105, radio 0, max_bssids 8

wifi0: Atheros 9280: mem=0x10010000, irq=49 hw_base=0xb0010000

ath_attach: scn 85c00280 sc 85c20000 ah 85c40000

wifi1: Base BSSID 18:64:72:6d:2f:f0, 8 available BSSID(s)

bond0 address=18:64:72:ce:d2:ff

br0 address=18:64:72:ce:d2:ff

wifi1: AP type AP-105, radio 1, max_bssids 8

wifi1: Atheros 9280: mem=0x10000000, irq=48 hw_base=0xb0000000

ath_ahb: 0.9.4.5 (Atheros/multi-bss)

 

Starting FIPS KAT ... Completed FIPS KAT

 

shutting down watchdog process (nanny will restart it)...

Completed SW FIPS KAT test

 

       <<<<<       Welcome to the Access Point     >>>>>



process `snmpd_sap' is using obsolete setsockopt SO_BSDCOMPAT

asap_send_elected_master: sent successfully

wait for stm to initialize over

asap_send_elected_master: sent successfully

User:

MVP
Posts: 288
Registered: ‎08-27-2012

Re: IAP-105 won't connect to virtual controller

ip_time_handler: Got ip and packets on bond0 Started master election 303-0, rand 16

Adding bridge entry for magic vlan GW, ifindex 8451, 24:de:c6:c9:90:e4

(00:00:28) !!! Init ---> Slave

 

The fact taht you see the above where it did the master election shows you that this is an IAP vs a campus AP. I do see that it was looking for an airwave server from DHCP option 43, but that shouldn't have affected it joining the cluster.

ACDX #419 | ACMP |
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎09-04-2014

Re: IAP-105 won't connect to virtual controller

Thanks for the reply.  At least I know I'm working with the right equipment.  

 

Maybe I'll try plugging it directly into the same switch as the instant AP and see if that helps.  I couldn't find any options in the software to turn off discovery of new AP's, so I'm assuming that's not an option.  

 

I did not purchase any support licensing for this unit.  I don't see any sort of licening listed in the virtual controller that will only allow me to connect so many AP's.  I originally purchased this as a spare in case one went down and it's been sitting in a box for a year.  Thus, I didn't purchase a license for it.  Could that be the problem? 

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: