Wireless Access

Reply
Regular Contributor I
Posts: 359
Registered: ‎03-02-2017

IAP-277 no dual band

Hi everybody,

 

I have powered on a factory IAP-277 with firmware 6.4.3.1-4.2.0.0 and noticed that it only radiated in the 2.4 GHz band. I have upgraded it to 6.5.1.0-4.3.1.0 because it is going to be connected to an Instant existing cluster with that version, but it keeps only radiating in the same band:

277.PNG

This AP is dual band and should radiate in the 5 GHz band as well. As said, it comes from factory and I didn't configure anything, but I have checked and both radios are set to ARM assigned. I have also tried with the commands "dot11a-radio-disable" and "no dot11a-radio-disable" but still the same.

What can it happen?

 

Regards,

Julián

 

Guru Elite
Posts: 21,491
Registered: ‎03-29-2007

Re: IAP-277 no dual band

What regulatory domain?

SSH into the AP and type "show log driver" to see if you can get a clue as to why that is happening..



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Regular Contributor I
Posts: 359
Registered: ‎03-02-2017

Re: IAP-277 no dual band

Hi Colin,

 

The regulatory domain is PE (Peru). I have issued the command, what I can see is it seems the country code is associated to wifi1 (2.4 GHz)

 

[  202.235539] Fri Jun 23 16:25:11 2017:38         86.798233 wifi1: Country Code set to PE

 

but never to wifi0 (5 GHz)

 

[  115.437304] Fri Jun 23 16:23:45 2017:7           0.000000 wifi0: Country Code set to 

 

But there are much more information I don't understand. Attached the output, also the output of "show tech-support".

 

Regards,

Julián

Guru Elite
Posts: 21,491
Registered: ‎03-29-2007

Re: IAP-277 no dual band

Try to upgrade to 6.5.2.0.

 

I cannot find anything that would indicate why it is failing..



Colin Joseph
Aruba Customer Engineering

Looking for an Answer? Search the Community Knowledge Base Here: Community Knowledge Base

Regular Contributor I
Posts: 359
Registered: ‎03-02-2017

Re: IAP-277 no dual band

Hi Colin,

 

After upgrading to 6.5.2.1 the problem persists. I will open a TAC case.

Many thanks for your help!

 

Regards,

Julián

Regular Contributor I
Posts: 359
Registered: ‎03-02-2017

Re: IAP-277 no dual band

Hi Colin,

 

After creating an SSID, the device started transmitting in both bands, even for 6.5.1.0-4.3.1.0 release:

277_2.PNG

 Magic :|

 

Regards,

Julián

Aruba Employee
Posts: 240
Registered: ‎03-26-2013

Re: IAP-277 no dual band

Hi Julian,

 

IAP will only broadcast "Instant" SSID with factory configuration.

 

Instant SSID is only enabled for 2.4 GHz by default.

 

wlan ssid-profile instant
 enable
 index 0
 type employee
 essid instant
 opmode opensystem
 max-authentication-failures 0
 vlan guest
 rf-band 2.4
 captive-portal disable
 dtim-period 1
 broadcast-filter none
 dmo-channel-utilization-threshold 90
 local-probe-req-thresh 0
 max-clients-threshold 64

 

So, you will see both the radios enabled if you create a new SSID which is allowed to broadcast on both radios.

Regular Contributor I
Posts: 359
Registered: ‎03-02-2017

Re: IAP-277 no dual band

Hi Nitesh,

 

Thank you, glad to know this :)

 

Regards,

Julián

Search Airheads
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: